Det skal du bruge:
- 250 g. smør
- 250 g. mørk chokolade (minimum 57%)
- 9 pasteuriserede æggeblommer
- 250 g. flormelis
- 3 citronchili eller 3 jalepeno eller andre middelstærke chilifrugter. Husk at fjerne kerner og frøstol
- Yderligere 100 g. mørk chokolade (minimum 57%)
Sådan gør du:
- Smelt smør og chokolade over vandbad. Smørret smeltes først med lid af chokoladen, hvorefter resten tilsættes.
- Pisk æggeblommer og flormelis hvidt. Pisk æggehviderne stive.
- Bland chokolademassen med æggemassen og vend de stiftpiskede æggehvider i til sidst.
- Bag halvdelen af massen i en bradepande eller en springform ved 160 grader i ca. 35 minutter.
- Skær chilien i meget fine tern. Smelt de 100 g. chokolade og bland ingredienserne i den anden halvdel af massen.
- Afkø den bagte chokoladebund og fordel chokolademassen med chili over bunden. Lad kagen stå på køl i mindst 4 timer før servering (eller evt. i fryseren) så den er nem at skære ud.
- Pynt kagen med frisk chili i passende styrke. Man kan også spise kagen med chiliblommemarmelade, som du naturligvis også får opskriften på i bogen.