Brug butterdej til dine pølsehorn, og nyd den sprøde krumme og smørrets runde smag

Nyd lækre pølsehorn svøbt med sprød butterdej. De er nemme at bage og er en herlig mundfuld, som stiller den lille sult.

Butterdejspølsehorn - Små sprøde mundfulde 

At bage pølsehorn med butterdej i stedet for almindelig dej har flere unikke fordele, der gør dem til en særlig lækker snack. Butterdej består af mange tynde lag dej og smør, hvilket giver en let og sprød tekstur, der adskiller sig fra den mere tætte og brødagtige konsistens af almindelig dej.

Med den færdigkøbte butterdej sparer man tid, da der ingen hævetid er, hvilket gør tilberedningen hurtigere og mere bekvem. Smørret i dejen giver pølsehornet en rigere smag, og når pølsehornene bages, får de en flot, gylden overflade. Derudover kan butterdej let tilpasses med forskellige fyld og toppings, som sennep, ost, sesamfrø eller birkes, hvilket gør det nemt at tilpasse dem efter smag og anledning.

Her er opskriften på pølsehorn svøbt butterdej:

Ingredienser

  • 1 pakke butterdej (færdigkøbt)
  • 8 pølser (eller efter behov)
  • 1 æg (til pensling)
  • Sennep eller ketchup (valgfrit)
  • Evt. sesamfrø eller birkes

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 200°C (varmluft).
  2. Tag butterdejen ud af fryseren og lad den tø op i henhold til pakkens anvisninger.
  3. Rul butterdejen ud på et let meldrysset bord.
  4. Skær butterdejen i trekanter (antal trekanter afhænger af størrelsen på dejen og pølserne). Nu kan du evt. smøre lidt sennep eller ketchup på hver trekant af butterdej, hvis du ønsker ekstra smag.
  5. Skær pølserne i halve, hvis de er for lange i forhold til trekanterne af butterdej.
  6. Placer en pølse på den brede ende af hver trekant, og rul dejen omkring pølsen fra den brede ende mod den spidse ende, så pølsen er helt indpakket.

Pensling:

  1. Læg pølsehornene på en bageplade med bagepapir.
  2. Pisk ægget sammen og pensl hvert pølsehorn med ægget for at få en flot, gylden overflade.
  3. Drys sesamfrø eller birkes på toppen, hvis ønsket.

Bagning:

  • Bag pølsehornene i den forvarmede ovn i ca. 15-20 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde.

Lad pølsehornene lune som de er, eller med lidt ekstra sennep eller ketchup til at dyppe i.
 

Hjemmelavet icetea
Opskrifter & råvarer
Sommeropskrift: Klassisk icetea 

Der findes næppe noget mere forfriskende og læskende på en varm sommerdag som iste, men mange af de varianter man kan købe i supermarkeder, er så hvinende søde, at man ikke oplever den fine smag af te.

Få meget mere smag med en hjemmelavet icetea, som du nemt kan smage til med sødt og syrligt.

Læs mere
Opskrifter med ribs
Opskrifter & råvarer
Sommerribs: Saftige, syrlige og sødmefulde 

Ribs er en uimodståelig delikatesse, især hvis sommeren har budt på de rette vejrforhold. I år må de små bær have haft optimale betingelser, for de er både saftige, syrlige og sødmefulde. Synes man alligevel, at de nyplukkede bær er en lidt for syrlig mundfuld, så kan man jo servere dem som…

Læs mere
Hjemmelavet flødeis med valgfri smag
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavet flødeis med kaffe-, mojito- eller jordbærsmag 

Med vanligt ustadigt vejr har sommeren ramt Danmark, og det vækker for alvor lysten til en god gammeldags isvaffel. Men har du nogensinde overvejet at lave din egen is? Det er meget nemmere, end man skulle tro, og der er særligt meget at hente på smagskontoen, hvis du selv begiver dig ud i at lave…

Læs mere
Nem opskrift på vandbakkelser
Opskrifter & råvarer
Vandbakkelser med appelsin 

Der er noget særligt lækkert, let og luftigt ved vandbakkelser. En klassisk og raffineret lille kage, hvis konsistens opnås gennem en unik bageteknik. Navnet 'vandbakkelser' kommer nemlig fra måden dejen koges med vand og smør, inden den bages i ovnen, og det er denne teknik, der giver vandbakkelser…

Læs mere
Rugbrødsopskrift: Brug dine rugbrødsrester på en kreativ måde med vores opskrift på øllebrød tilsat mørk chokolade og ristede kokosflager.
Opskrifter & råvarer
Opskrift på klassisk hjemmebagt rugbrød fra Fuldkornspartnerskabet 

Uanset om du nyder rugbrød med en enkelt skive ost, en solid omgang sild, eller som en del af et kunstfærdigt smørrebrød, er rugbrød en smagsoplevelse, der forbinder os med vores kultur og historie. Brødet er kendt for sin tætte tekstur og karakteristiske smag, og er ikke bare en kulinarisk…

Læs mere
Hjemmelavede grissini med ost
Opskrifter & råvarer
Sprøde hjemmebagte ostestænger 

Hjemmebagte ostestænger er den perfekte snack, og disse sprøde grissini med parmesan- eller gruyere er ikke kun lækre, men også utroligt nemme at lave. De er ideelle til tapasbordet, som tilbehør til supper eller blot som en lækker snack og kan varieres med pesto eller sesamfrø, som giver dem en…

Læs mere
Oliventapenade med sorte oliven, kapers og persille
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Oliven tapenade 

Oliventapenade er en ældgammel delikatesse, der stammer fra Middelhavsområdet og bringer en dyb og kompleks smag til bordet. Denne opskrift forener de klassiske ingredienser: salte oliven, kapers, ansjoser og aromatiske krydderurter, som sammen skaber en intens smagsoplevelse.

Tapenade er yderst…

Læs mere
Nem opskrift på kyllingespyd med sød chili, honning og sesamfrø.
Opskrifter & råvarer
Asiatiske chili- & honningmarinerede kyllingespyd 

En nem og hurtig opskrift på de lækreste asiatisk inspirerede kyllingespyd med cherrytomater, løg, peberfrugt og kylling vendt i sød chilimarinade og sesamfrø.

Læs mere
Friskbagte baguetter: Enkle ingredienser, nem opskrift.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Baguette 

At bage sine egne baguetter er en oplevelse, der bringer duften og smagen af det franske køkken direkte ind i dit hjem. Med kun fire enkle ingredienser kan du skabe sprøde, luftige baguetter, der passer perfekt til enhver lejlighed - hvad enten det er til en simpel suppe, en frisk salat, eller en…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagels - Nemt og lækkert til morgenbordet og madpakken 

Bagels er alsidige små brød, der både kan nydes plain, med smør, eller som mere fyldig sandwich med fx cream cheese og pålæg, hvilket gør den helt perfekt som en del af morgenmaden, madpakken og som en hurtig snack på farten. Her deler Karolines Køkken opskriften på skønne bagels med et fint twist…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^