Her er opskriften på pølsehorn svøbt butterdej:
Ingredienser
- 1 pakke butterdej (færdigkøbt)
- 8 pølser (eller efter behov)
- 1 æg (til pensling)
- Sennep eller ketchup (valgfrit)
- Evt. sesamfrø eller birkes
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200°C (varmluft).
- Tag butterdejen ud af fryseren og lad den tø op i henhold til pakkens anvisninger.
- Rul butterdejen ud på et let meldrysset bord.
- Skær butterdejen i trekanter (antal trekanter afhænger af størrelsen på dejen og pølserne). Nu kan du evt. smøre lidt sennep eller ketchup på hver trekant af butterdej, hvis du ønsker ekstra smag.
- Skær pølserne i halve, hvis de er for lange i forhold til trekanterne af butterdej.
- Placer en pølse på den brede ende af hver trekant, og rul dejen omkring pølsen fra den brede ende mod den spidse ende, så pølsen er helt indpakket.
Pensling:
- Læg pølsehornene på en bageplade med bagepapir.
- Pisk ægget sammen og pensl hvert pølsehorn med ægget for at få en flot, gylden overflade.
- Drys sesamfrø eller birkes på toppen, hvis ønsket.
Bagning:
- Bag pølsehornene i den forvarmede ovn i ca. 15-20 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde.
Lad pølsehornene lune som de er, eller med lidt ekstra sennep eller ketchup til at dyppe i.