Borsjtj
(Til 4 - 6 personer)
Ingredienser
- ½ kg rødbeder
- 2 løg
- 2 gulerødder
- 1 persillerod
- 1 spsk. olie
- 1-2 spsk balsamico vineddike
- 1 tsk sukker
- 1/2 hvidkålshoved
- 1 mellem kartoffel
- 1 1/2 liter grønsagsbouillion
- salt & peber
- cremefraiche eller skyr
- bredbladet persille
Tilberedning
- Rødbeder, løg, gulerødder og persillerod rives og sauteres i olie i gryde i 5 minutter under omrøring
- Tilføj balsamico og sukker
- Hvidkål og kartoffel rives, tilføjes og sauteres kort
- Bouillon hældes ved, og koger under svag varme i cirka en time
- Blend herefter evt. suppen, så den bliver ensartet og giv den et opkog
- Smag til med salt, peber og sukker
- En god skefuld cremefraiche eller skyr kommes på hver portion og drysses med hakket frisk bredbladet persille.
Kuvertbrød
(15 stk.)
Ingredienser
- 25 g. gær
- 1 dl lun mælk
- 1 æg
- 1/2 tsk salt
- 300 g. hvedemel
- 50 g. blød smør
- 150 g. skyr
- Groft salt
- Tørret persille
Tilberedning
- Smuldr gær i skålen og tilføj den lunede mælk.
- Rør blandingen jævn
- Tilføj sammenpisket æg, salt og det meste af melet.
- Rør blandingen jævn
- Tilsæt blødgjort smør og skyr samt mel og ælt til dejen er glat og jævn.
- Tildæk dejen med låg eller et rent viskestykke
- Sæt den til hævning 1 1/2 time
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
- Tril dejen til boller
- Sæt bollerne tæt på bagepladen og lad dem efterhæve tildækket i ca. 15 min.
- Pensl med æg og drys med groft salt og tørret persille.
- Brødene pensles med sammenpisket æg
- Bag brødene midt i ovnen ved 250° i ca. 10 minutter