Ingredienser
- 1 kg æbler
- 1 l lagereddike
- 500 g hakket løg
- 700 g mørk farin
- 200 g rosiner
- 50 g revet ingefær
- 1 tsk. stødt cayennepeber
- 25 g salt
Tilberedning
- Læg de rensede madæblestykker i en emaljeret gryde. Hæld lagereddike over og lad det stå.
- I en anden gryde koger du hakket løg i vand i 5 minutter. Hæld vand fra løg gennem en en sigte og tilføj de kogte løg til æblerne i gryden. Tilsæt farin, rosiner, revet ingefær, 1 stødt cayennepeber og salt
- Varm chutneyen langsomt op, og lad den simre for svagt blus i to timer. Din æblechutney er klar, når man kan trække en ske hen over overfladen, uden at den trækker væde. Hæld chutneyen på skoldede glas med låg og opbevar den køligt.
Æblechutney er godt til ost og karryretter, såvel som svinekød, fjerkræ og fisk.