Bakke 'Soho Tray' Riviera Maison
Super smuk kjole
Knage Rivièra Maison
Håndklæder Spa Specials Riviera Maison

Server saucen i et lille glas. Det gør det visuelle udtryk endnu mere delikat.

Opskrift: Filet mignon med rodfrugter og pebersauce
Redaktionen

Stykker af den møreste oksemørbrad med vinterrodfrugter som gulerod, persillerod, rødbede og pastinak og en herlig pebersauce.

(1900 kJ / 460 kcal per portion)

4 portioner

Ingredisenser

  • 750 g oksemignon eller roastbeef af tykstegsfilet
  • Becel flydende
  • Salt og peber
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 finthakket skalotteløg
  • 1 dl tør hvidvin
  • 1½ dl. hønsebouillon
  • 2 dl Cremefine til Madlavning 7%
  • 2 spsk. hvid balsamico
  • 1 kg blandede rodfrugter, fx gulerod, persillerod, rødbede og pastinak
  • 1 helt hvidløg
  • 2 rosmarinkviste

Opskrift

Saucen:

  • Halver og rens peberfrugterne og tryk dem flade.
  • Grill peberfrugterne i ovnen med skindsiden opad til skindet er mørkt og bobler op.
  • Læg dem til afkøling og træk skindet af.
  • Sauter skalotteløgstykkerne i Becel, til de er klare, tilsæt hvidvin og kog ind til det halve.
  • Kom peberfrugt og bouillon ved og lad det koge i 10 minutter, til peberfrugterne er godt møre.
  • Blend saucen med Cremefine og lad den koge godt igennem.
  • Smag til med balsamico, salt og peber.


Rodfrugterne:

  • Gør rodfrugterne i stand, skær dem i grove stykker og pil hvidløgene
  • Læg rodfrugter og hele hvidløg i en bradepande.
  • Læg rosmarinkviste ved, krydr med salt og peber og dryp lidt Becel over.
  • Bag rodfrugterne i ovnen ved 200 grader i ca. 45 min.


Oksemignon:

  • Brun kødet i Becel og krydder med salt og peber.
  • Steg kødet i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.
  • Brug et stegetermometer. Stegen er rosa ved ca. 60 grader.
  • Lad kødet hvile i 10 min., inden du skærer det i skiver.


Server med pebersauce og bagte rodfrugter.







Opskrifter & råvarer
Hummus med skvalderkål

Prøv denne lækre og spændende udgave af hummus. Nyd den på godt brød og fx tun.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af nye kartofler

Nye kartofler er en eftertragtet delikatesse, og hvert år står folk i kø for at købe forårets første. I år blev de første danske frilandskartofler gravet op på Samsø i april, og solgt til 1.500 kroner per kilo. Dagligvarebutikkerne har endnu ikke fået Samsø kartofler til mere rimelige priser, til...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Varme hveder til Store Bededag

På fredag den 17. maj er det Store Bededag. Egentlig burde det hedde 'Store Hvededag' - for ikke mange andre af årets begivenheder er så tæt forbundet med indtagelsen af en enkelt fødevare. De store, lune og luftige hvedebrød er et hit, og i år har Fuldkornspartnerskabet udviklet en opskrift, på de...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Salat med lange bagt med krydderurter

Fra Anne Hjernøes køkken kommer en nem opskrift på en skøn salat med stykker af den delikate fisk 'Lange'.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lækkert grej til sommerens salater

Grønne salater er let og lækker sommermad, der kan varieres i det uendelige. Et lille udvalg af sprøde grøntsager skåret i mundrette størrelser, friske krydderurter, en håndfuld sprøde kerner, lidt parmesan og en olie/eddike dressing på toppen, kan på et øjeblik blive et sundt og mættende måltid.

Læs mere
Forår
Hvide asparges - Sådan tilberedes hvide asparges

Det er sæson for hvide asparges, og selvom de kan være noget sværere at få fat i i en god kvalitet, så bør man ikke gå glip af denne fine sæsondelikatesse.
Skal du have hvide asparges af god kvalitet, så kig efter friske, ligestammede asparges, der ser tykke og robuste ud. Aspargsen skal være...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ristede mandler

Ristede nødder er en rigtig dejlig og sund snack. Alle nødder kan ristes gyldne og sprøde, men mandler er, med deres delikate smag og sunde egenskaber, et sikkert hit!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Artiskoksalat

Nyd artiskokkens milde, nøddeagtige smag i denne lækre franskinspirerede opskrift på 'Salade d'artichauts'. Server de ristede artiskokker på en bund af artiskokcreme sammen med appelsin, pistacienødder og brøndkarse. Den delikate salat kan pyntes med med forårets stedmoderblomster, og nydes som et...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Brunch som hos Wulff & Konstali

Brunch er et hit, når familie og venner samles, og kan ikke mindst blive en skøn start på en dag fuld af fælles aktiviteter. Forårets mange helligdage inviterer til hyggelig og uformel samvær, og her er brunchen oplagt.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Sesam-krydrede soba nudler

Ligesom sushi, tempura og ramen, så er soba nudler en vigtig del af det traditionelle japanske køkken. De tynde boghvede nudler, der i sig selv ikke smager af så meget, nydes varme som kolde med den stærke wasabi og friskrevet ingefær. Og så er soba perfekte i wokretter med krydrede tofuterninger,...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Rue du Bac Etagére Riviera Maison

Rue du Bac Etagére Riviera Maison

Naturtro kunstige blomster

Naturtro kunstige blomster

Vandhaner med kogende vand

Vandhaner med kogende vand

Riviera Maison olie-/eddike

Riviera Maison olie-/eddike

Nye Bøger
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Send en hilsen
^