Oksekødsfarserede tomater

Oksekødsfarserede tomater

Oksekødsfarserede tomater 

Oksekødsfarserede tomater med krydrede courgetter på salatbund - 4875 kJ/ 1160 kcal.

opskrift fra Kostkompagniet

Oksekødsfarserede tomater

  • 270g magert oksefars (anden mager fars kan også bruges)

  • 1 fed presset hvidløg

  • 1 tsk frisk finthakket timian

  • 2 meget fintrevne gulerødder

  • salt og peber fra kværn

  • 4-6 tomater


  • Rør farsen sammen. Skær en tynd skive af tomaten i den ene ende (så de kan stå uden at vælte) og en lidt tykkere i den anden ende, så kernerne kan tages ud. Fyld oksefarsen i. Bag dem i ovnen på bagepapir ved 200C i ca. 25 min

    Krydrede courgetter på salatbund
  • 1 spsk olie

  • 1 spsk citronsaft

  • 1 spsk meget finthakket frisk timian

  • 1 fed presset hvidløg

  • 1 tsk. stødt koriander

  • 2 courgetter

  • salat i passende mængde og stykker, skyllet og afdryppet


  • Skær courgetterne i kvarter. Bland de øvrige ingredienser og vend courgetterne grundigt rundt i marinaden og over på en ovnfast fad foret med bagepapir og med skrællen nedad. Bages i ovnen ved 200C i ca. ½ time eller til de er møre og gyldne. Anret salaten på et fad og læg de bagte courgetter på – glem endelig ikke væden fra courgetterne, som dryppes ud over salaten.
    Det gælder om at få al saft og kraft med!

    Kartofler
    Hertil 5 kartofler på str. med æg kogt eller ridset diagonalt og bagt i ovnen i ca. 40 min. Pensel dem evt. med væden fra de oksekødsfarserede tomater og drys med salt og peber.




    Opskrifter & råvarer
    Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

    Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

    Læs mere
    Opskrifter & råvarer
    Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

    De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

    Læs mere
    Opskrifter & råvarer
    Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

    Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

    Læs mere
    Opskrifter & råvarer
    Italienske biscotti 

    Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

    At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

    Læs mere
    Opskrifter & råvarer
    Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

    Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

    Læs mere
    Opskrifter & råvarer
    Nem og skøn klassisk forårsanretning 

    Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

    Læs mere
    Opskrifter & råvarer
    Blinis med vilde ris og laks 

    Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

    Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

    Læs mere
    Opskrifter & råvarer
    Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

    Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

    Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

    Læs mere
    Opskrifter & råvarer
    Lakridshåndværk i Bagsværd 

    Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

    Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

    Læs mere
    Opskrifter & råvarer
    Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

    Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

    Læs mere
    Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
    Nyhedsbrev
    Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
    Nye Bøger
    ^