Fra Tessa Kiros skønne kogebog <link https: kvindeguiden.dk _self> "Opskrifter for livet", kommer her en herlig efterårsopskrift. Retten bliver meget mør og skulle gerne have en pæn portion sauce, når den har kogt et par timer. Den smager vidunderligt sammen med kartoffelmos med salvie og rosmarin ...
OKSEGRYDE MED GULERØDDER
Til 4 personer.
Ingredienser:
• 3 spsk olivenolie
• 700 g oksetyndsteg, skåret i 3 cm tern
• 1 rødløg, finthakket
• 30 g smør
• 3 hvidløgsfed, hakkede
• 4 timiankviste
• 1 ¼ dl ikke for kraftig rødvin
• 1 ¼ dl tomater fra dåse, knuste
• 3 gulerødder, skrællede og skåret på skrå i 3 cm tykke stykker
Sådan gør du ...
• Varm olien i en stor ildfast gryde.
• Kom kødet i og brun det ved stærk varme, til det er pænt brunet på alle sider, salt det færdigt undervejs.
• Tilsæt løget og steg, til det er let brunet og ser lidt klistret ud.
• Tilsæt, smør, hvidløg og timian og steg, til hvidløget kan duftes.
• Tilsæt vinen, steg til det er fordampet, og tilsæt tomaterne.
• Tilsæt ¾ l varmt vand og kom det i kog.
• Læg låg på og skru så langt ned for varmen som muligt, og lad det små koge i 1 ½ -2 time, rør nu og da.
• Kødet skal blive blødt, og der skal være en god portion væde.
• Tilsæt gulerødderne og drys dem med lidt salt. Kog uden låg endnu 20-30 minutter til gulerødderne er møre, men ikke udkogte, kødet er smeltene blødt og saucen nogenlunde tyknet.
• Tag det af blusset, lad låget være på i omkring 10 minutter og server med kartoffel mos.