Herlig wok-ret med nudler, lynstegte grøntsager og kalkun eller svinekød i strimler ...
Kødet
300g kalkun eller svinekød i strimler
Marinade
• 2 spsk ketchup
• 1 spsk sirup
• 2 spsk soja
• 1 fed presset hvidløg og 2 spsk citronsaft
Skær kødet i strimler. Vend det i marinaden og lad det gerne stå og marinere i en rum tid.
Nudler og grøntsager
• 1 spsk. olie
• 1 fed finthakket hvidløg
• 80g nudler
• 1 squash i halverede skiver
• 300g gulerod i tynde stave
• 1 stort løg i strimler
• iceberg i strimler
• evt. chili efter smag
• 2 spsk. soja/ tamari
• 3 spsk ketchup
• 1-2 spsk citronsaft/god eddike
• 1-2 spsk honning
Varm en gryde/wok godt op og lynsteg kødet i 4-5 minutter, eller til det er gennemstegt. Tilsæt grøntsagerne – undtagen icebergsalat - og lad dem vende godt rundt i kødet, steg i ca. 5 minutter – stadig ved høj varme.
Kog nudler efter anvisningen og vend den i retten. Smag til med yderligere soja / tamari, citronsaft, chili, hvidløg, ketchup og honning. Lige inden servering vendes icebergsalaten i retten.