Minirugbrød med chokolade
Mejnerts Mølles minirugbrød med chokolade
12 små brød
Ingredienser:
- 1 dl hørfrø
- 2 dl vand
- 1 dl kærnemælk
- 2 dl vand
- 1 spsk honning
- 3 tsk salt
- 1½ spsk rapsolie
- 25 g gær
- 275 g stenformalet groft rugmel
- 1 dl sesamfrø
- Ca. 200 g stenformalet sigtet ølandshvedemel
- 100 g grofthakket god lys chokolade
Pynt:
- Ca. 1 dl havregryn
Sådan gør du:
- Kog 2 dl vand og hæl det over hørfrøene. Lad frøene trække, til vandet er lunkent. Rist sesamfrøene på en tør pande og afkøl dem.
- Rør kærnemælk, 2 dl vand, honning, salt og gær sammen. Rør rugmel, hørfrø, sesamfrø og hvedemel i. Tilsæt olien og chokoladen til sidst.
- Ælt dejen på røremaskine ved lav hastighed i 8 minutter eller ælt dejen godt igennem med hænderne, til den er fast, men smidig.
- Læg husholdningsfilm eller et fugtigt viskestykke over skålen med dej og lad dejen hæve ½ time ved stuetemperatur.
- Slå dejen ned og lad den hæve endnu ½ time. Rul dejen til en tyk lang pølse. Tryk den lidt flad på toppen, pensl med vand, og drys med havregryn. Skær den i 12 stykker. Stil stykkerne på en plade, tryk dem lidt flade og lad dem efterhæve en ½ time.
- Tryk dem lidt flade, og lad dem efterhæve i ½ time.
- Bag brødene på næstnederste rille i en 220 °C varm ovn i ca. 20-25 minutter. Afkøl brødene på en bagerist.
Den økologiske bagebog indeholder 25 opskrifter på økologiske brød og kager, og findes på ISSUU og er lavet af Økologisk Landsforening i samarbejde med Amo, Aurion, Gram Slot, Grupe & Meyer, Il Fornaio, Mejnerts Mølle, Skærtoft Mølle, Søris og Urtekram.