Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte

Poke bowl, hippie-bowl, quinoa-bowl, Buddha-bowl, smoothie-bowl og greenie-bowl. De sunde madskåle storhitter.

Madtrend: Bowls
Redaktionen

Bowls, en af de seneste års hotteste foodtrends, har bidt sig fast som sund og hurtig 'comfort food'. I en travl hverdag, hvor der er fokus på at begrænse madspild, hvor mange af os bor alene, og hvor familier med fritidsaktiviteter og lange arbejdsdage ofte spiser på forskellige tidspunkter, er mad i skåle en oplagt løsning.

Bowls, som er lagdelte 'alt-i-én-skål' måltider, er hurtig at anrette og kan nemt tilpasses smagsløg og appetit. Der er samtidig ingen grænser for, hvad man kan putte i skålen og hvordan ingredienserne sammensættes. Skålen kan fyldes med både rå og tilberedte grøntsager, kød og fisk på en bund af fx gode fundkorn, som quinoa, bulgur eller brune ris, ligesom gårsdagens restemad hurtigt kan piftes op med friske grøntsager og krydderurter, og toppes med fx ristede kerner og frø, ost eller dressing. 

Sunde bowls - morgen, middag og aften

Både på madblogs og Instagram bugner det med inspiration til mad i skåle, og nu har madblogger og grøntsagspassionist, Maria Engbjerg, udgivet en smuk bog fuld af hendes mest delikate idéer til lækre, sunde bowls. Bogen hedder 'Sunde Skåle' og byder på både morgenmadsskåle, skåle til frokost og madpakke, mættende middagsskåle, suppe- og comfort-skåle, der smager og varmer samt søde dessert- og snackskåle.

Blandt bogens tænderløbende lækre bowls, er blandt andet godmorgen-skåle som fx opskriften på en tyk og cremet greenie-bowl med spinat, et naturligt energiboost i form af en matcha-bowl og dejlige skåle med quinoagrød og tofu-scramble.

En salat-bowl er et let og lækkert måltid midt på dagen, og her præsenterer Maria Engbjerg en hel stribe af friske og sprøde salater, som blandt andet en vegansk version af den klassiske, amerikanske 'Cobb salad', knasende thaislaw, broccolisalat med cashew-dresseng og marokkansk bønnesalat. Blandt de fyldige og mættende bowls-forslag er linse-bowl, quinoa-bowl med bagt tofu og kokosbacon, hirse-bowl med bønner, blomkål og bagt hokkaido og sobanuddel-bowl. Og her er også bowl-varianter af klassiske retter som fx risotto, falafel, sushi, mac'n'cheese, vietnamesisk Bánh Mì og indisk dahl-bowl samt dejlige supper som miso suppe og japansk ramen. 

Mange klassiske desserter og snacks egner sig godt til at blive serveret, og 'Sunde Skåle' deler Maria Engbjerg de skønneste vegetariske desserter i søde skåle. Her er blandt andet chokomousse, kokosis,  rabarbercrumble og brownie samt opskriften på en vegansk koldskål, der smager lige så godt som den, farmor laver. 

Alle bogens opskrifter er som udgangspunkt vegetariske, men Maria Engbjerg giver også alternativer til, hvordan de forskellige retter kan indeholde kød eller fisk.

'Sunde Skåle - Lad dig inspirere til de bedste bowls' er udgivet af forlaget Gyldendal.

Tips fra annoncørerne

Uhmm Box madkasse.
BOXdeLUX.dk
Skåle med låg fra Rice by Rice.
BOXdeLUX.dk
Sunde skåle, af Maria Engvjerg.
BOXdeLUX.dk
Sistema madkasse
BOXdeLUX.dk
Bøtter med låg fra Rice by Rice
BOXdeLUX.dk
Madkasse fra Design Letters
KAiKU.dk
Bøtter med låg fra Rice by Rice
BOXdeLUX.dk
Sistema Snack'n Nest bøtter
BOXdeLUX.dk
Madkasse fra Ferm Living
KAiKU.dk
Sistema sandwich box
BOXdeLUX.dk
Drikkedunk fra Design Letters
KAiKU.dk
House Doctor foodsafe
KAiKU.dk
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Flødegratineret torsk med pasta og purløg

Torsk er med sin milde smag og fine, hvide kød en alsidig fisk, der kan meget mere end koges til den klassisk nytårsret med sennepssauce og hvide kartofler. Torsk kan steges på pande, bages, dampes, koges og grilles, og så fungerer den med sin neutrale smag med rigtig mange dejlige krydderier. Med...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kuller i kokos og karry

Kuller er en torskefisk, der både i smag og konsistens minder om om torsk, kulmule, hvilling, sej og lange. Kuller kan derfor ofte anvendes som erstatning for andre torskefisk, og det kan være godt at huske, når prisen på torsk stikker af omkring nytår, og når der i sommermånederne fiskes færre...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagte rødspætteruller med parmaskinke og ost

Der er flere gode grunde til at den pandestegte rødspætte er Danmarks nationalret. Først og fremmest gør fiskens milde smag og hvide kød, den magre fladfisk til en delikatesse. Rødspætten er også en yderst alsidig fisk, der både kan steges, dampes og bages. Derudover er der rigtig mange rødspætter i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Mørksej tilberedt med sambal oelek, fiskesauce, ananas og peanuts

Sejen er en af Nordsøens største torskefisk og kan nå en vægt på hele 20 kilo. Smagen mildere og mere distinkt end torskens, og egner sig godt til fx en lækker thai-inspireret ret: Sejfrikadeller, ris og spidskålssalat med ananas og chili.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grillet hvilling med basilikum og nudelsalat

Der er efterspørgsel på danske sæsonfisk, kuller, mørksej, kulmule - og ikke mindst den lille hvilling. Hvilling fiskes året rundt, men højsæsonen for hvillingfiskeri er i september. Hvilling er en lille torskefisk med en dejlig mild smag. Fisken tilberedes i små fileter med skindsiden på, som...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kulmule med bagt rødbede, kartoffelmos og bløde løg

Hvis man gerne vil spise godt, sundt og bæredygtigt, bør man gå efter danske torskefisk, som er i sæson lige nu. Alle kender den klassiske torsk, men faktisk findes der mange flere fisk i samme familie, som ligner torsken i smag og konsistens, men som er et billigere alternativ. Prøv fx de dejlige...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt kulmule med oliven og citroncreme

Kulmulen er en lækker og mager fisk. Og så er den en god kilde til selen, som spiller en vigtig rolle for mange af kroppens biologiske processer, også i forhold til kroppens forsvar mod kræft.

Kulmulen er en torskefisk, der er i sæson hele året. Den er nem at tilberede og kan både steges, grilles,...

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Fransk pæretærte

Har du pærer tilovers, så har du her opskriften på den mest delikate pæretærte. Server den med en ordentlig klat cremefraiche - og gå direkte ind og fald om i en blød stol!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Råsyltede sprøde grøntsager

Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager, skriver Camilla Plum. Mens syltning normalt indebærer at ingredienserne koges med lage, så anvendes der ved råsyltning rå, fintsnittet grøntsager.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Kande Broste Copenhagen

Kande Broste Copenhagen

Bubble drikkeglas

Bubble drikkeglas

Brødkurve i søgræs

Brødkurve i søgræs

Shopping Nyheder
Spisebordsstole

Spisebordsstole

Vasketøjskurv på hjul

Vasketøjskurv på hjul

Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Stentøj Cara House Doctor

Stentøj Cara House Doctor

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
ANNONCER
^