Tråd kurve stabelbare House Doctor
Christina Watches
Dørmåtte Rivièra Maison
Broste Copenhagen - Sofa nyhed

Poke bowl, hippie-bowl, quinoa-bowl, Buddha-bowl, smoothie-bowl og greenie-bowl. De sunde madskåle storhitter.

Madtrend: Bowls
Redaktionen

Bowls, en af de seneste års hotteste foodtrends, har bidt sig fast som sund og hurtig 'comfort food'. I en travl hverdag, hvor der er fokus på at begrænse madspild, hvor mange af os bor alene, og hvor familier med fritidsaktiviteter og lange arbejdsdage ofte spiser på forskellige tidspunkter, er mad i skåle en oplagt løsning.

Bowls, som er lagdelte 'alt-i-én-skål' måltider, er hurtig at anrette og kan nemt tilpasses smagsløg og appetit. Der er samtidig ingen grænser for, hvad man kan putte i skålen og hvordan ingredienserne sammensættes. Skålen kan fyldes med både rå og tilberedte grøntsager, kød og fisk på en bund af fx gode fundkorn, som quinoa, bulgur eller brune ris, ligesom gårsdagens restemad hurtigt kan piftes op med friske grøntsager og krydderurter, og toppes med fx ristede kerner og frø, ost eller dressing. 

Sunde bowls - morgen, middag og aften

Både på madblogs og Instagram bugner det med inspiration til mad i skåle, og nu har madblogger og grøntsagspassionist, Maria Engbjerg, udgivet en smuk bog fuld af hendes mest delikate idéer til lækre, sunde bowls. Bogen hedder 'Sunde Skåle' og byder på både morgenmadsskåle, skåle til frokost og madpakke, mættende middagsskåle, suppe- og comfort-skåle, der smager og varmer samt søde dessert- og snackskåle.

Blandt bogens tænderløbende lækre bowls, er blandt andet godmorgen-skåle som fx opskriften på en tyk og cremet greenie-bowl med spinat, et naturligt energiboost i form af en matcha-bowl og dejlige skåle med quinoagrød og tofu-scramble.

En salat-bowl er et let og lækkert måltid midt på dagen, og her præsenterer Maria Engbjerg en hel stribe af friske og sprøde salater, som blandt andet en vegansk version af den klassiske, amerikanske 'Cobb salad', knasende thaislaw, broccolisalat med cashew-dresseng og marokkansk bønnesalat. Blandt de fyldige og mættende bowls-forslag er linse-bowl, quinoa-bowl med bagt tofu og kokosbacon, hirse-bowl med bønner, blomkål og bagt hokkaido og sobanuddel-bowl. Og her er også bowl-varianter af klassiske retter som fx risotto, falafel, sushi, mac'n'cheese, vietnamesisk Bánh Mì og indisk dahl-bowl samt dejlige supper som miso suppe og japansk ramen. 

Mange klassiske desserter og snacks egner sig godt til at blive serveret, og 'Sunde Skåle' deler Maria Engbjerg de skønneste vegetariske desserter i søde skåle. Her er blandt andet chokomousse, kokosis,  rabarbercrumble og brownie samt opskriften på en vegansk koldskål, der smager lige så godt som den, farmor laver. 

Alle bogens opskrifter er som udgangspunkt vegetariske, men Maria Engbjerg giver også alternativer til, hvordan de forskellige retter kan indeholde kød eller fisk.

'Sunde Skåle - Lad dig inspirere til de bedste bowls' er udgivet af forlaget Gyldendal.

Tips fra annoncørerne

Uhmm Box madkasse.
BOXdeLUX.dk
Skåle med låg fra Rice by Rice.
BOXdeLUX.dk
Sunde skåle, af Maria Engvjerg.
BOXdeLUX.dk
Sistema madkasse
BOXdeLUX.dk
Bøtter med låg fra Rice by Rice
BOXdeLUX.dk
Madkasse fra Design Letters
KAiKU.dk
Bøtter med låg fra Rice by Rice
BOXdeLUX.dk
Sistema Snack'n Nest bøtter
BOXdeLUX.dk
Madkasse fra Ferm Living
KAiKU.dk
Sistema sandwich box
BOXdeLUX.dk
Drikkedunk fra Design Letters
KAiKU.dk
House Doctor foodsafe
KAiKU.dk
Opskrifter & råvarer
Jordskok

Jordskokkens fine runde, nøddeagtige smag komplimenterer efterårets retter. Prøv f.eks. de fine rødder i pastaen, suppen, med bagte rodfrugter eller til fisken.

Læs mere
Efterår
Ristede kastanjer

Ristede kastanjer er en skøn efterårs delikatesse, og på Samsø fejres kastanjesæsonen med Kastanjefestival, hvor spisekastanjen og andre nøddesorter hyldes med smagsprøver, stemningsfulde boder og en snak om kastanjer. Spisekastanjer er nemlig en både sund og lækker snack, og fantastisk dejlig...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nye rødbeder

Det er nu man skal nyde friske rødbeder. For det er her i begyndelsen af efteråret, at de små runde rødbeder har en særlig sprødhed og sødme, som forsvinder, når vi når lidt længere hen på efteråret.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Borsjtj - Russisk rødbedesuppe

Den smukke dybrøde russiske rødbedesuppe, kaldet borsjtj, er en skøn suppe med masser af smag, vitaminer og fibre. Her får du opskriften på Borsjtj samt opskrift på små kuvertbrød ...

Læs mere
Halloween
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde, farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bagte rødbeder

Bagte rødbeder er en rigtig delikatesse, der egner sig godt som tilbehør til kødretter, men som også er en herlig appetizer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kylling med rødbedecoleslaw

I denne opskrift indgår nye rødbeder, iform af en skøn rødbedecoleslaw, som lækkert tilbehør til fjerkræ.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ras el hanout - Smagen af Marokko

Med ras el hanout får man smagen af det marokkanske køkken. Krydderiblandingen, der blandt andet bruges i tagine- og gryderetter med lam, kylling og couscous samt i dip, fars, rubs og marinader, findes i mange versioner og kan købes færdigblandet. Men man kan også sagtens lave sin krydderiblanding,...

Læs mere
Halloween
Tærte med græskar og gedeost

Der er ingen grund til at lade græskar fra årets græskarlygte gå til spilde. Her har du opskriften på en skøn tærte med græskar og gedeost. Opskriften er udviklet af madskribent Marie Melchior.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet appelsinmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Her får du opkriften på en nem og rigtig lækker appelsinmarmelade.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Rue du Bac Etagére Riviera Maison

Rue du Bac Etagére Riviera Maison

Køkkenrulleholder

Køkkenrulleholder

Sådan opbevarer du bedst dine madvarer

Sådan opbevarer du bedst dine madvarer

Støbejernspander Nicolas Vahé

Støbejernspander Nicolas Vahé

Nye Bøger
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Send en hilsen
^