KANT køkkenrulleholder i egetræ
Justerbare hylder fra Yamazaki
Laforma 3-personers havesofa i massiv teak
Øreringe Mette Scherning

Bogen Green Kitchen: Quick + Slow er meget mere end en samling opskrifter. Her får man både tips til prepping og til ting, og en masse bud på tvists i forhold til årstiderne med forslag til alternative ingredienser.

Luise Vindahls græskarquiche med karamelliserede løg + grønkål
Redaktionen

Fra bestsellerforfatterne David Frenkiel og Luise Vindal kommer endnu en super inspirerende bog med 100 nye skønne, vegetariske opskrifter.

I 'Green Kitchen Quick + Slow' er der opskrifter på sund og lækker mad med masser af friske råvarer; fra nemme retter, der kan laves i en fart i hverdagen, til retter der kræver lidt mere tid - men er det hele værd! Og med dem har man jo også en god undskyldning for at hygge sig i køkkenet.

Fra bogen bringer vi her opskriften på den lækreste græskarquiche med karamelliserede løg.

Til 6-8 personer

Havredej ingredienser

  • 135 g havregryn, blendet til mel
  • 75 g mandelmel
  • 75 g rismel
  • 5 spsk kartoffelmel
  • ½ tsk havsalt
  • 150 g smør, skåret i tern
  • 5 spsk koldt vand

Fyld ingredienser

  • 1 lille hokkaidogræskar eller butternutsquash
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 kviste timian, kun bladene
  • ½ tsk stødt kanel
  • 2 løg, skåret i tynde skiver
  • 3 fed hvidløg, knust
  • 2 store håndfulde grønkål eller spinat, stilkene fjernet
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 3 mellemstore økologiske æg
  • 2½ dl mælk eller plantedrik efter eget valg
  • 200 g feta, smuldret
  • ½ tsk tørrede chiliflager
  • 1 håndfuld valnødder
  • havsalt og friskkværnet sort peber

Sådan gør du:

  • Forvarm ovnen til 180° og læg bagepapir i en bradepande.

  • Bland havremel, mandelmel, rismel, kartoffelmel og salt i en stor skål. Kom smørret i og smuldr det i melet med fingrene, til det ligner groft rasp. Tilsæt vandet lidt ad gangen, og saml blandingen til en dej. Vend den ud på en meldækket overflade og form den til en tyk skive. Hvis den smuldrer for meget, kan du tilsætte yderligere 1-2 spiseskefulde vand. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i cirka 30 minutter. Lav fyldet imens.

  • Skræl græskarret og skær det i 1-2 cm tykke både. Læg dem i bradepanden og stænk dem med 1 spsk af olivenolien. Drys timian, kanel og 1 nip salt ud over og vend græskarstykkerne i det. Bag dem i cirka 20 minutter, eller til bådene begynder at få farve og blive møre.

  • Varm imens resten af olien på en pande over middel varme og stir-fry løg og hvidløg i 10 minutter, til de er transparente og møre. Skru ned til lav varme og lad dem karamellisere i 20 minutter, til de er gyldne – tilsæt eventuelt lidt vand, hvis det er nødvendigt. Hak grønkålen eller spinaten groft og kom den på panden. Lad den falde sammen i 1 minuts tid, og rør derefter æblecidereddiken i. Drys med salt og peber og lad det simre i 1 minut mere, før du sætter det til side.

  • Læg den afkølede dej mellem 2 ark bagepapir og rul den ud til en grov cirkel, der er cirka 5 mm tyk. Flyt den forsigtigt over i en 28 cm tærteform og tryk dejen ind mod formens sider. Skær overskydende dej væk og tryk den sammen, hvis der er huller. Prik dejen med en gaffel. Sæt fadet i ovnen og bag bunden i 10 minutter.

  • Pisk imens æg og mælk sammen i en stor skål. Smuldr fetaen i og tilsæt chiliflager.
  • Læg halvdelen af løg- og kålblandingen på den bagte quichebund og fordel græskarskiverne jævnt ovenpå (hvis der bliver nogen tilovers, kan de fint bruges i en lækker salat eller i en sandwich).

  • Hæld æggeblandingen over og læg resten af kål- og æggeblandingen ovenpå.

  • Hak valnødderne groft og drys dem over quichen.

  • Bag den i 35-40 minutter, til den er gylden. Servér den varm med en frisk, syrlig salat til.

Titel: Green Kitchen Quick + Slow
Forfatter: David Frenkiel & Luise Vindahl
Forlag: Politikens Forlag
Køb bogen: Køb bogen hos din lokale boghandler, eller bestil den på nettet

Opskrifter & råvarer
Super skøn grøntsagssuppe der kan varieres i det uendelige

Med opskriften får du en fyldig, sund og lækker suppe, perfekt på en kold dag. Du du kan bruge stort set hvad som helst fra grøntsagsskuffen, også de lidt trætte grøntsager, skriver Karolines Køkken, der har udviklet opskriften, så det kan samtidig være en god anledning til at få ryddet ud - og...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Rugbrødsboller

Opskriften på de rustikke rugbrødsboller med knækket rug er udarbejdet af Fuldkornspartnerskabet.

Opskriften lever ganske vist ikke op til fuldkorslogoet, men er en god kilde til mere fuldkorn i hverdagen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Indisk butterchicken

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Miljø
Årets Fuldkornsdag 2023: Få opskriften på superlækkert fuldkornsrugbrød

I anledningen af Årets Fuldkornsdag, fredag den 20. januar 2023, vil Fuldkornspartnerskabet sørge for at vi alle ved, hvordan man nemt bager med fuldkorn. Her får du opskriften, udarbejdet i samarbejde med den populære madblogger, Cathrine Brandt, som er surdejsnørd og forfatter til bøgerne 'Surdej'...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet lun og krydret rødkål med hindbæreddike og appelsin

Blandt lækkerierne på julebordet er naturligvis rødkål, som kan serveres frisk i salat med æbler, rødløg og nødder, og en frisk vinaigrette med citron og honning. Men selvom en friske rødkålssalat er god, så er den lune svær at komme uden om som tilbehør til and og flæskesteg. Her er opskriften på...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Skøn cranberry sauce til Thanksgiving

Torsdag den 24. november fejrer amerikanerne Thanksgiving. Her samles familie og venner omkring et overdådigt måltid med traditionelle Thanksgiving-retter som kalkun, sweet potato - og herligt tilbehør i form af tranebærsyltetøj, eller som amerikanerne kalder det 'cranberry sauce'.

Denne fine,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Dejen til Meyers honninghjerter skal forberedes i november

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Råsyltede sprøde grøntsager

Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager, skriver Camilla Plum. Mens syltning normalt indebærer at ingredienserne koges med lage, så anvendes der ved råsyltning rå, fintsnittet grøntsager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kikærtebøffer og søde kartofler med sprød spidskålssalat

Skøn vegetarisk sensommerret med bøffer af kigærter, hørfrø, søde kartofler og fuldkornshvede, og med spidskål/æblesalat og yoghurtdressing til.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Spisestel David Austin

Spisestel David Austin

Indskudsbakker

Indskudsbakker

AJ peberkværn Stelton

AJ peberkværn Stelton

Shopping Nyheder
Knivmagnet i Lys eller Røget eg

Knivmagnet i Lys eller Røget eg

Stentøj Cara House Doctor

Stentøj Cara House Doctor

Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

Udtræks spisebord

Udtræks spisebord

Nye Bøger
Shopping
Loppemarkeder 2023
^