Rattan sofa
Kurvestol Chic Antique
Hængekøje VENTURE DESIGN
Eichholtz havestol 'Delta'
Let sprængt kylling

Ugens opskrift fra Kostkompagniet er Let Sprængt Kylling og aspargessalat med ruccoladressing og kartofler...

Ingredienser:

Let sprængt kylling:
4860 kJ / 1157 kcal.

1 kylling
3 spsk. sukker
3 spsk. salt
1 spsk. peberkorn
1 løg
3 laurbærblade
6 dl vand
Aspargessalat:
250g asparges
Ruccoladressing
1 dl fromagefrais
1 spsk mayonnaise
1 håndfuld ruccola
1 spsk løg
½ tsk sukker
Salt og peber
½ hvidløg
5 kartofler a 60 gram
3 gulerødder

Fremgangsmåde:
Let sprængt kylling
Kog vandet og tilsæt salt, sukker og peberkorn. Parter kyllingen i 6 eller 8 stykker og hæld lagen over så det dækker. Lad den trække i godt 2 timer. Hæld væden fra og steg kyllingen i et ovnsfast fad med lidt vand i bunden. Tilsæt laurbærblade, lidt peberkorn og et løg i kvarter og steg kyllingen ved 200C i ca. 45 min. med sølvpapir over. Hvis man her en skvat hvidvin og friske Har du travlt? Så steg kyllingen uden at sprænge den, eller brug kyllingefileter der blot vendes på panden i ca. 5 min på hver side. Server 270g.

Asparges
Bræk det allernederste af aspargesen, der hvor den nemmest knækker og skyl dem grundigt. Damp dem i 3 min. og anret på et fad.

Ruccoladressing
Hak ruccolaen meget fint, riv løget og pres hvidløget. Bland det hele sammen og smag til. Hæld dressingen over aspargeserne eller som sauce.
Kartofler og gulerødder. Server kogte kartofler og evt. rå gulerødder i stave til.

Tilberedningstid: Ca. 2½ time eller 20 min.
(det er al tiden værd at sprænge kyllingen)


Opskrifter & råvarer
Læskende lækre smoothies

Smoothies er bløde og cremede frugtdrikke, nemme at tilberede, og et rigtig godt bud på et skønt, sundt og mættende mellemmåltid. Opfind din egen favorit med de frugter, bær og grøntsager, du holder allermest af.

Læs mere
Sommer
Jordbærlagkage: Hjemmebagte lagkagebunde, jordbær og flødeskum

Et absolut hit af en sommerlagkage, hvor man får den fulde smag af friske sommerjordbær og flødeskum. Her er opskriften på hjemmebagte lagkagebunde og knasende, sprød pistacie-krokant.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vandmelon - Sådan vælger du den bedste

Vandmelonen er først og fremmest en fantastisk tørstslukker, og derfor også en særlig populær spise på varme sommerdage. Det søde, friske frugtkød er en sund snack, en lækker ingrediens i frugtsalaten og i den grønne salat, men også velegnet til sorbet og i frugt-shakes.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og lækker sommerdessert: Skumfiduser, chokolade og sommerbær

For børn hører sommeren uløseligt sammen med hyldeblomstdrik, ristede skumfiduser og klistrede fingre. Men søde, bløde marshmallows kan også bruges i mere voksenvenlige sammenhænge, fx i en herlig sommerdessert, hvor chokolade og den søde vanilieskum røres, fryses og serveres med friske bær på...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med vandmelon, feta og friske krydderurter

En lækker, let sommersalat med masser af smag, og et særligt hit nu, hvor vandmelonen er allerbedst.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Honningens unikke egenskaber

Honning er sødt og dejligt og har samtidig nogle helt enestående egenskaber, der gør den anvendelig i en lang række sammenhænge.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Quiz: Kender du navnet på melonen?

Søde, saftige meloner er en af danskernes fortrukne eksotiske frugter - eller grøntsager, for botanisk set kategoriseres meloner som grøntsager sammen med fx agurker, squash og auberginer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Så er det sidste udkald, hvis man vil have sommerens hyldeblomst på flaske. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk. Vi bringer opskriften på hyldeblomstsaft her.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grillet rødspætte med nye kartofler

Rødspætte kan købes hele året, men der er nogen, der mener, at den er bedst i det sene forår og tidlig sommer. Og det er jo helt perfekt, for så kan den få en tur på grillen.

Læs mere
Forår
Opskrift: Hyldeblomstpandekager

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Brødkurve i søgræs

Brødkurve i søgræs

Bubble drikkeglas

Bubble drikkeglas

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Smørstempler

Smørstempler

Shopping Nyheder
Spisebordsstole

Spisebordsstole

Kai Gade Hansen plakat

Kai Gade Hansen plakat

Bomuldsdug

Bomuldsdug

Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^