Disse langtidshævede havregrødsboller med fuldkornsspeltmel smager og mætter. Og så kan de tilmed anbefales til folk med sarte maver. Opskriften er hentet fra diætist Stine Junge Albrechtsens bog ’Low FODMAP diet’, som henvender sig særligt til mennesker, der lider af irritabel tarm.
Havregryn har et højt kostfiber- og fuldkornsindhold, og således som udgangspunkt godt for fordøjelsen. Alligevel kan rå havregryn være for hård kost for særlige sarte maver - også selvom havregrynene er forarbejdet, valset og ristet. Til gengæld kan selv sarte maver som regel tåle havregrød. Opskriften her indeholder både havregrød, spelt og loppefrøskaller, som fremmer en god fordøjelse.
Bollerne er langtidshævede og hæver på køl natten over. Det giver dem en god, saftig konsistens med god aroma. Bollerne kan nydes til morgenmad, men er også gode som sandwichboller til madpakken.
12-14 stk.
Fiberindhold er 4,2 g pr. 100 g brød.
Ingredienser:
- En portion havregrød af 2 dl havregryn og 4 dl vand
- 15 g gær
- 2 dl laktosefri yoghurt naturel
- 1 spsk. ahornsirup
- 1,5 tsk. salt
- 150 g fuldkornsrismel
- 250 g fuldkornsspeltmel
- 20 g fiberHUSK® (pulveriserede loppefrøskaller)
Sådan gør du:
- Lav først havregrøden.
- Lad havregrøden køle af til den blot er lun.
- Opløs gæren i yoghurten – bland yoghurt-gær-blandingen i havregrøden.
- Tilsæt sirup og salt.
- Rør melet og fiberHUSK® i dejen lidt ad gangen. Da dejen er klæbrig, kan det være en fordel at lave den i en røremaskine.
- Stil dejen til hævning i køleskabet natten over.
- Næste dag formes bollerne med to spiseskeer, da dejen er klæbrig. Sættes på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag bollerne midt i ovnen i ca. 15 min. ved 200 grader.