Smagsfuldt og magert lammekød simrer i rødvin, krydret med kanel, spidskommen, saftige svesker og abrikoser. Hertil quinua med gurkemeje, paprika og mandler samt en sprød salat.
Lamme Hot Pot
Opskriften er udviklet af <link _top>Tina Scheftelowitz
Ingredienser
● 6-700 g lammebov, uden sener og fedt
● 100 g løg
● 2 fed hvidløg
● 1 spsk olivenolie
● ½ tsk stødt cayennepeber
● 1 spsk stødt spidskommen
● ½ tsk stødt kanel
● ca. 7 dl rødvin
● 100 g svesker uden sten
● 100 g tørrede abrikoser
● salt
Quinua
● 4 dl hel quinua
● 7 dl vand
● 1 tsk paprika, kan udelades
● ½ tsk gurkemeje, kan udelades
● 30 g mandler
● salt
Tilbehør
● salat af grøntsager efter eget valg
● evt. hakket frisk mynte eller anden krydderurt
● dressing af fx honning og æbleeddike i forholdet 1:2
● salt
● evt. chilisauce
Tilberedning af Gryderet
Fjern så meget fedt som muligt fra kødet. Skær det i terninger på 2 x 2 cm. Skær løg i terninger og hak hvidløg fint eller pres det. Steg løg og hvidløg i olie i nogle minutter. Tilsæt kød og cayenne, spidskommen og kanel og brun godt. Tilsæt vin. Lad retten simre under låg i ca. 1 time, tilsæt de tørrede frugter og salt og kog videre i ca. ½ time til kødet er mørt, smag til.
Tilberedning af Quinua
Skyl quinuaen med koldt vand i en sigte. Kog den i vandet i en gryde under låg med paprika og gurkemeje ved svag varme i 10 minutter, tag af varmen, tilsæt salt, rør rundt, og lad gryden stå med låg i 10 minutter, gerne i længere tid så alt vandet bliver opsuget og kornet blødt og løskogt. Hak mandlerne og drys dem over den kogte quinua.
Tilberedning af <alat</strong>
Snit grønsagerne og hak mynten, bland dressingen. Vend grøntsager, dressing og salt, smag til og drys evt. med mynte.
Server lammeretten med varm quinua, salat og evt. chilisauce.
Tip
Brug gerne grove fiberrige grøntsager i salaten.