Sengetæppe fra Ferm Living
Skrivebord i nordisk design
Danske designklassikere
Plakat PH Poul Henningsen
Læskende lækre smoothies
Redaktionen

Smoothies er bløde og cremede frugtdrikke, nemme at tilberede, og et rigtig godt bud på et skønt, sundt og mættende mellemmåltid. Opfind din egen favorit med de frugter, bær og grøntsager, du holder allermest af.

Server dine smoothies i høje, slanke glas, og pynt dem med frugtstykker, appelsinskive, druer eller stjernefrugt. Frys eventuelt frugtstykker og brug dem i stedet for isterninger.

Blueberry Beloved
Blåbær-hindbær smoothie

  • 2-3 dl. yoghurt naturel
  • en god håndfuld blåbær
  • en god håndfuld frossen hindbær *
  • en moden banan
  • knust is
  • 2 tsk. akaciehonning
  • Frisk mynte


Raspberry Refresh
Hindbær smoothie

  • 2-3 dl. yoghurt naturel
  • 1 dl. appelsinjuice
  • en god håndfuld frossen hindbær *
  • en moden banan
  • knust is
  • 2 tsk. akaciehonning


Mango Mysterious
Mango, kokos og annanas smoothie

  • en mango
  • ¼ ananas
  • 1 dl. kokosmælk
  • knust is
  • en moden banan


Rhubarb Rascals
Rabarber & jordbær smoothie

  • korn fra 1 vanillestang
  • 200 g rabarber
  • en god håndfuld frossen jordbær *
  • 2 dl. sukker
  • 1 dl vand
  • 2-3 dl. yoghurt naturel
  • knust is
  • en moden banan


Rens og snit rabarberstilkene i mindre stykker. Hæld vand, sukker og korn fra vaniljestangen i en gryde. Bring sukkerlagen i kog under omrøring, og lad det koge et par minutter. Tilføj rabarber, rør og lad massen afkøle. Når kompotten er afkølet, blendes den sammen med banan, yoghurt, og knust is.

Banana Bliss
Jordbær-banan smoothie

  • 2-3 dl. yoghurt naturel
  • en moden banan
  • 50 g. frosne jordbær*
  • knust is
  • 1 tsk. honning

* Husk: Kog frosne bær inden de anvendes i smoothies
Man kan med mellemrum læse, at hindbær har været inficeret med bakterier, som har forårsaget ’Roskildesyge’ med diarré og opkastning.  Derfor anbefaler sundhedsmyndighederne at man koger frosne bær i mindst 1 minut, hvis de fx bruges i smoothies og desserter eller som kagepynt.

Kogning af bærrene dræber virus som leverbetændelse eller norovirus, der kan give 'Roskildesyge'. Kog evt. en portion, som rækker til et par dage og opbevar det i køleskabet.

Opskrifter & råvarer
Pandekager med hjemmelavet vaniljeis og friske brombær

Brombær er i sæson og en helt enestående mundfuld sammen med lun pandekage og iskold, hjemmelavet vaniljeis.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Honningens unikke egenskaber

Honning er sødt og dejligt og har samtidig nogle helt enestående egenskaber, der gør den anvendelig i en lang række sammenhænge.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson: Det skønne syrlige - og lidt oversete - stikkelsbær

Blandt sommerbær er stikkelsbær lidt overset. Og det er ærgerligt, for stikkelsbær fungerer, med sin fine syrlige smag, i rigtig mange dejlige sammenhænge.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavet flødeis med kaffe-, mojito- eller jordbærsmag?

Sommern har ramt Danmark, og det vækker for alvor lysten til en god gammeldags isvaffel. Men har du nogensinde overvejet at lave din egen is? Det er meget nemmere, end man skulle tro.

Tove Færch fra Karolines Køkken giver her opskriften på, hvordan du hurtigt kan lave den perfekte, hjemmelavede...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Praktiske tips til fremstilling af bærsaft og -marmelader

Rigtig mange af os hygger os hvert år i køkkenet med hjemmegjorte marmelader. Men hvilke sorter af bær skal man vælge? Og hvordan får man mest muligt ud af årets bærhøst?

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Stikkelsbærsyltetøj

Stikkelsbærsyltetøj er en sommerdelikatesse, der, udover at være herlig på brød, tilføjer et skønt syrligt tvist til jordbærlagkager og tærter, og er aldeles vanedannende i morgenyoghurten.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lune snegle med blåbær

Der er intet som lune snegle med blåbær på en våd og overskyet sommerdag. Og sæsonens fine, små bær er helt perfekte til såvel tærter og kager, selvom de lune snegle med blåbær er vores absolutte favorit.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for blåbær: Hjemmelavet is med blåbær

Nu er det sæson for vilde blåbær, som er modne og plukkeklar i juli og august. De små delikate bær vokser især på blåbærbuske på den jyske hede, i lysninger i skove og plantager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Iskoldt kaffehit

Bland kaffeelskere er iskaffe et hit på en varm sommerdag. Miks din iskaffe som du bedst kan lide den. Tilføj ekstra farin og erstat minimælk med sødmælk, hvis du trænger til en sød og fyldig iskaffe - eller nyd den, som vi nyder den: Stærk og kalorielet!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kirsebær & blomme shake

Modne blommer og kirsebær er skønne at nyde som de er, men supplerer også hinanden rigtig godt i en smoothie!

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Spisestel David Austin

Spisestel David Austin

Skål - By Room

Skål - By Room

Tallerken Roy Kirkham

Tallerken Roy Kirkham

Brødkurve i søgræs

Brødkurve i søgræs

Shopping Nyheder
Spisebordsstole

Spisebordsstole

Bomuldsdug

Bomuldsdug

Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Tekande

Tekande

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
ANNONCER
^