Tråd kurve stabelbare House Doctor
Nordal - Ny kollektion
Christina Watches
Au Maison Diffuser
Lækkert grej til sommerens salater
annonce

Grønne salater er let og lækker sommermad, der kan varieres i det uendelige. Et lille udvalg af sprøde grøntsager skåret i mundrette størrelser, friske krydderurter, en håndfuld sprøde kerner, lidt parmesan og en olie/eddike dressing på toppen, kan på et øjeblik blive et sundt og mættende måltid.

Fra Riviera Maison kommer det fine håndrivejern ’Just Say Cheese Cheese Grater’ (1), som består af rivejern og bakke i træ, så man praktisk og nemt kan rive osten ved middagsbordet. Den kugleformede olie- og eddikekande i glas fra Bloomingville (2) er ligeledes både praktisk og køn på spisebordet. Den stilfulde flaske har en lille indvendig kugleformet beholder til eddiken, som kan ses igennem den store beholder, også når den er fyldt med olie.

Salatbowls- og skåle

Fra den belgiske designvirksomhed SERAX kommer den antracitfarvede tang ’SERAX Tang Merci’ (3), som er perfekt som salatbestik og samtidig et flot match til deres stentøjsserie 'Meal x 3' (4), der rummer rustikke skåle i flere størrelser.

Stentøjsstellet ’Nordic Sand’ fra Broste Copenhagen (5), er ligeledes en serie med et smukt og rustikt udtryk. Serien rummer tallerkener, krus, kander og fade samt mindre bowls, som kan bruges til portion anretning af salaten, og rummelige skåle, når salaten serveres som tilbehør til en saftig bøf, grillet fisk eller kylling. 

Olie, eddike, kryddersalt, dressing, tapenade og pesto

Friske krydderurter, panderistede frø og nødder tilføjer, ligesom delikate dressinger, kryddersalt, tapenader og pesto, spændende og delikate smage til salaten. Prøv fx kryddersalt med tomat og basilikum eller grillet peberfrugt fra Le Cru (7), balsamico-, hindbær- eller mangoeddike fra Lie Gourmet (8), franske tapenader fra Délices Du Luberon Provence, mandeldressing fra Sindige Plantage, eller pesto med rucola og mandel og krydrede kikærter fra Nicolas Vahé. 

Opbevaring af grønne salater

Grønne salater er dejlige at have med på farten, både som frokost- og mellemmåltid. Opbevaring af salaten kan imidlertid være lidt af en udfordring, hvis man ikke har en rummelig og tæt beholder. Med ’Salad to go’ fra Sistema, får du en madkasse, der er særlig beregnet til salat. Kassen er inddelt i separate rum, så man har salaten for sig, ligesom fx salat topping i form af ristede nødder eller kerner, kan holde sig sprøde. Med ’Salad to go’ følger bestik inde i kassen samt separate rum til fx feta, kød eller fisk og til dressing.

Opskrifter & råvarer
Jordskok

Jordskokkens fine runde, nøddeagtige smag komplimenterer efterårets retter. Prøv f.eks. de fine rødder i pastaen, suppen, med bagte rodfrugter eller til fisken.

Læs mere
Efterår
Ristede kastanjer

Ristede kastanjer er en skøn efterårs delikatesse, og på Samsø fejres kastanjesæsonen med Kastanjefestival, hvor spisekastanjen og andre nøddesorter hyldes med smagsprøver, stemningsfulde boder og en snak om kastanjer. Spisekastanjer er nemlig en både sund og lækker snack, og fantastisk dejlig...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nye rødbeder

Det er nu man skal nyde friske rødbeder. For det er her i begyndelsen af efteråret, at de små runde rødbeder har en særlig sprødhed og sødme, som forsvinder, når vi når lidt længere hen på efteråret.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Borsjtj - Russisk rødbedesuppe

Den smukke dybrøde russiske rødbedesuppe, kaldet borsjtj, er en skøn suppe med masser af smag, vitaminer og fibre. Her får du opskriften på Borsjtj samt opskrift på små kuvertbrød ...

Læs mere
Halloween
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde, farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bagte rødbeder

Bagte rødbeder er en rigtig delikatesse, der egner sig godt som tilbehør til kødretter, men som også er en herlig appetizer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kylling med rødbedecoleslaw

I denne opskrift indgår nye rødbeder, iform af en skøn rødbedecoleslaw, som lækkert tilbehør til fjerkræ.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ras el hanout - Smagen af Marokko

Med ras el hanout får man smagen af det marokkanske køkken. Krydderiblandingen, der blandt andet bruges i tagine- og gryderetter med lam, kylling og couscous samt i dip, fars, rubs og marinader, findes i mange versioner og kan købes færdigblandet. Men man kan også sagtens lave sin krydderiblanding,...

Læs mere
Halloween
Tærte med græskar og gedeost

Der er ingen grund til at lade græskar fra årets græskarlygte gå til spilde. Her har du opskriften på en skøn tærte med græskar og gedeost. Opskriften er udviklet af madskribent Marie Melchior.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet appelsinmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Her får du opkriften på en nem og rigtig lækker appelsinmarmelade.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Naturtro kunstige blomster

Naturtro kunstige blomster

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Sådan opbevarer du bedst dine madvarer

Sådan opbevarer du bedst dine madvarer

Vandhaner med kogende vand

Vandhaner med kogende vand

Nye Bøger
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Send en hilsen
^