Kyllingetærte med rød karry og kokos 

At lave en delikat tærtedej er ingen sag, hvis man følger Gitte Værum Kristensens vejledning. Her bringer vi opskriften på kyllingetærte med rød karry og kokos.

”Jeg laver ofte en gryderet med denne basis. Den smager bare så godt, at jeg fik lyst til at lave en tilsvarende tærte!” skriver Gitte Værum Kristensen om inspirationen til denne skønne tærte brag i bogen 'Bag med Smag'.

Ingredienser til tærtedej 

 • 250 g mel
 • 125 g smør
 • ½ - 1 tsk salt
 • ½ dl vand

Ingredienser til fyld

 • 400 g kyllingebryst i sma terninger
 • 1 løg i terninger
 • 200 g grønne bønner
 • 1 rød peberfrugt i strimler
 • Salt og peber
 • Olie

Ingredienser til æggemasse

 • 2 æg
 • 3 dl kokosmælk
 • 1 spsk rød karrypasta
 • 1 tsk salt


Opskrift

 • Smørret smuldres i melet, og alt æltes hurtigt sammen. Hvis du bruger foodprocessor, puttes alle ingredienserne i skålen på én gang og køres ved højeste hastighed. Når dejen har samlet sig i en kugle, lægges den på en meldrysset bord og trykkes flad i cirkelform. Kan rulles ud lige efter, at den er æltet sammen. Det er faktisk det nemmeste.
 • Den fladtrykte dej drysses med lidt mel, rulles og trykkes på samme tid – rul i forskellige retninger. Når tærtedejen er stor nok, løftes den over i tærteformen (28 cm i diameter) og trykkes forsigtig på plads. (Hvis du nu bare ikke kan enes med din kagerulle, kan du skære den kolde tærtedej i skiver, lægge dem tæt i tærteformen, trykke og presse skiverne sammen, så hele formen dækkes jævnt).
 • Lad den overflødige dej blive siddende ved kanten på ydersiden af formen. Prik dejen i formen grundigt med en gaffel i bunden, og også op ad siderne. Herefter skal dejen hvile på køl en time, ellers vil gluten i melet bevirke, at dejen trækker sig sammen. Et rigtig godt resultat får man, hvis formen står med dejen i til dagen efter, men mindre kan også gøre det. Har man travlt og skal bruge dejen.
 • Forbag den forede tærteform ved 200 grader i 30 minutter eller ved 190 grader i varmluft i 20 minutter.
 • Svits kyllingebrystet i olie på en stor pande. Efter et par minutter tilsættes grøntsagerne. Steg yderligere et par minutter og smag til med salt og peber. Pisk alle ingredienserne til æggemassen sammen. Hæld fyldet i den forbagte tærtebund. Hæld æggemassen over og bag tærten i ovnen. Nar æggemassen har sat sig, er tærten færdig.

Tip!
Tærtedejen er nem at håndtere og man kan med fordel udskifte en tredjedel af melet med durummel, det giver en dejlig sprød bund.

Vegetaropskrift fra Camilla Skov
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstkogte nye kartofler med junigrønt 

Fra Camilla Skov, den passionerede madskribent bag den populære instagramprofilen @vegetariskhverdag, kommer den dejligste, vegetariske opskrift med sæsonens nye kartofler og hyldeblomst.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hyldeblomst som naturmedicin 

Nu blomstrer hylden med store, duftende blomsterskærme. Læs om hvordan hylden tidligere blev anvendt som folkemedicin og brugt mod både alvorlige og mindre alvorlige sygdomme som malaria, tandpine og begyndende forkølelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan tjekker du om et æg er friskt - og 20 andre interessante fakta om æg 

Kan æg fryses ned? Hvorfor lugter kogte æg? Er æg farligt for mennesker med forhøjet kolesterol? Indeholder æg vitaminer? I hvilket land spiser man flest æg? Hvad er forskellen på buræg, skrabeæg, frilandsæg og økologiske æg? Er det tilladt at holde høns i haven?

Når man tænker over det, så er æg…

Læs mere
Louisa Lorang opskrift
Opskrifter & råvarer
Louisa Lorang: Hashbrowns med pocheret æg, honning-bacon og hollandaise 

Nyd den klassiske, amerikanske morgenmadsret hashbrowns. De små gyldne, knasende kartoffelkager er den ultimative komfortmad - ikke mindst, når de serveres med med pocheret æg, honning-bacon og hollandaise. Opskriften til denne herlige ret er udarbejdet af den populære kogebogsforfatter og…

Læs mere
Forår
Rabarbertid: Rabarberkompot og -tærte, -saft, -cocktail og -smoothie 

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de saftige, røde stilke fra jordbærrabarber, som er en af sæsonens første sorter.

Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og som tilbehør til isdesserter og yoghurt, såvel som til kompot til fjerkræ og ost.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarbercrumble opskrift 

Ingen kager slår rabarber crumble. En skøn sommerdessert med den syrlige rabarberkompot i med den sprøde, søde crumble. Et lille strejf af kanel og de knasende mandler fuldender den uimodståelige smag, der gør rabarbercrumble til en absolut favorit blandt både børn og voksne.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarbertærte med friske jordbær - Syrligt møder sødt! 

Det er sæson for den alsidige rabarber, der kan nydes både kold og varm - eller lun som her i en herlig tærte, hvor de syrlige rabarber møder sød marcipan og serveres med en skefuld kold cremefraiche eller rørt vaniljeis og friske jordbær på toppen.

Kagen er fuld af gode råvarer; smør, sukker og…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Samsøs Bedste Kartoffelmad 2024: En hyldest til sæsonens små, fine knolde 

Blandt sæsonens råvarer er de nye kartofler en sand delikatesse, og her er kartofler fra Samsø en særlig skøn mundfuld, og som et af sommermånedernes første kulinariske begivenheder fejrer Samsø de nye kartofler med eventet 'Samsøs Bedste Kartoffelmad 2024'.

Nye kartofler er, med deres let…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kartoffelmad med hjemmelavet mayonnaise: En nem og dejlig klassiker 

Sæsonen for de små nye frilandskartofler skal fejres med en rigtig smørrebrødsklassiker: Kartoffelmaden. Faktisk er kartoffelmaden så populær, at selv finere danske frokostrestauranter har den med på menuen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
3 favoritter med asparges 

Med asparges er mulighederne mange. Asparges kan serveres med vinaigrette sauce, hakkede æg og kapers, eller ganske enkelt med lidt god olivenolie, citron og friskhøvlet parmesan på toppen. Og så man man jo også lægge asparges viklet i røget bacon på havegrillen ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Shopping
^