Kyllingelår med ratatouille
4 personer
- 1 stor aubergine
- 3 peberfrugter
- 2 courgetter
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 500 g små modne tomater
- 2 spsk olivenolie
- 1 dåse tomatpuré
- 3 spsk olivenolie
- 1 kvist frisk rosmarin
- 1 kvist timian
- salt og peber
- ½ tsk sukker
- 4 kyllingelår
- sesamfrø
- 150 g speltkerner
- ½ agurk
- 1 bdt purløg
- 4 dl hytteost
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200°
- Skær aubergine, peberfrugt og courgetter ud i grove tern. Skær løg i både og hvidløg i skiver. Tomaterne må godt være hele
- Varm olivenolie i en stor pande. Kom hvidløg og auberginer på panden og lad det stege i ca. 5 minutter ved middelvarme, til det begynder at tage farve
- Kom de stegte grøntsager i et ovnfast fad sammen med de øvrige grøntsager og vend det hele med tomatpuré, olivenolie, rosmarin og timian. Krydr med salt, peber og sukker.
- Bag ratatouillen ovnen i 30-40 minutter. Vend grøntsagerne efter 15-20 minutter. Mas evt. tomaterne let med en ske.
- Del kyllingelårene i over- og underlår igennem leddet. Gnid dem med lidt olivenolie, salt og peber samt sesamfrø og læg dem i et ovnfast fad. Bag lårene i ovnen i 35-45 minutter, til de er gyldne, sprøde og gennemstegte. Saften skal være klar, når du prikker i lårene med en spids kniv.
- Kog speltkernerne i rigeligt vand i ca. 20 minutter, eller til de er møre. Hæld vandet fra og lad kernerne køle af.
- Skær agurken i fine tern, hak purløg og bland det i de afkølede speltkerner. Vend til sidst hytteost i salaten.
Læs anmeldelsen af Henrik Duers bog: Danskernes bedste vægttab