Rosa bloklys fra Cozy Living
Dekorative påskeæg
Påskeæg i metal
Påskekrans:  Messingring til ophæng
Kyllingelår med ratatouille

Fra Henrik Duers bog 'Danskernes bedste vægttab' bringer vi her opskriften på grillede kyllingelår med ratatuille, hvedekerner og hytteost. En skøn og let ret med masser af smag!

4 personer

  • 1 stor aubergine
  • 3 peberfrugter
  • 2 courgetter
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 500 g små modne tomater
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dåse tomatpuré
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 1 kvist timian
  • salt og peber
  • ½ tsk sukker
  • 4 kyllingelår
  • sesamfrø
  • 150 g speltkerner
  • ½ agurk
  • 1 bdt purløg
  • 4 dl hytteost

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 200°
  • Skær aubergine, peberfrugt og courgetter ud i grove tern. Skær løg i både og hvidløg i skiver. Tomaterne må godt være hele
  • Varm olivenolie i en stor pande. Kom hvidløg og auberginer på panden og lad det stege i ca. 5 minutter ved middelvarme, til det begynder at tage farve
  • Kom de stegte grøntsager i et ovnfast fad sammen med de øvrige grøntsager og vend det hele med tomatpuré, olivenolie, rosmarin og timian. Krydr med salt, peber og sukker.
  • Bag ratatouillen ovnen i 30-40 minutter. Vend grøntsagerne efter 15-20 minutter. Mas evt. tomaterne let med en ske.
  • Del kyllingelårene i over- og underlår igennem leddet. Gnid dem med lidt olivenolie, salt og peber samt sesamfrø og læg dem i et ovnfast fad. Bag lårene i ovnen i 35-45 minutter, til de er gyldne, sprøde og gennemstegte. Saften skal være klar, når du prikker i lårene med en spids kniv.
  • Kog speltkernerne i rigeligt vand i ca. 20 minutter, eller til de er møre. Hæld vandet fra og lad kernerne køle af.
  • Skær agurken i fine tern, hak purløg og bland det i de afkølede speltkerner. Vend til sidst hytteost i salaten.

Læs anmeldelsen af Henrik Duers bog: Danskernes bedste vægttab

Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

I år deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen et par klassiske opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme -...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: 12 lækre påskeretter

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Minirugbrød med chokolade

Skal der bages i weekenden, så kan vi varmt anbefale at bage de lækreste minirugbrød med chokolade.

Opskriften er udarbejdet af Mejnerts Mølle og Økologisk Landsforening, der opfordrer til at man naturligvis anvender økologiske ingredienser.

Ved at vælge økologisk frem for konventionelle...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum opskrift: Grønkål med mormordressing

De fleste kender måske bedst grønkålen fra julebuffeten grønlangkål, men den smukke, mørkegrønne kål er også herlig i en lækker og enkel efterårssalat med pærer, ristede solsikkekerner og blåbær, eller lynstegt sammen med andre dejlige efterårsgrøntsager. Prøv også Camilla Plums opskrift på den...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Super skøn grøntsagssuppe der kan varieres i det uendelige

Med opskriften får du en fyldig, sund og lækker suppe, perfekt på en kold dag. Du du kan bruge stort set hvad som helst fra grøntsagsskuffen, også de lidt trætte grøntsager, skriver Karolines Køkken, der har udviklet opskriften, så det kan samtidig være en god anledning til at få ryddet ud - og...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Rugbrødsboller

Opskriften på de rustikke rugbrødsboller med knækket rug er udarbejdet af Fuldkornspartnerskabet.

Opskriften lever ganske vist ikke op til fuldkorslogoet, men er en god kilde til mere fuldkorn i hverdagen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Indisk butterchicken

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Miljø
Årets Fuldkornsdag 2023: Få opskriften på superlækkert fuldkornsrugbrød

I anledningen af Årets Fuldkornsdag, fredag den 20. januar 2023, vil Fuldkornspartnerskabet sørge for at vi alle ved, hvordan man nemt bager med fuldkorn. Her får du opskriften, udarbejdet i samarbejde med den populære madblogger, Cathrine Brandt, som er surdejsnørd og forfatter til bøgerne 'Surdej'...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet lun og krydret rødkål med hindbæreddike og appelsin

Blandt lækkerierne på julebordet er naturligvis rødkål, som kan serveres frisk i salat med æbler, rødløg og nødder, og en frisk vinaigrette med citron og honning. Men selvom en friske rødkålssalat er god, så er den lune svær at komme uden om som tilbehør til and og flæskesteg. Her er opskriften på...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Skøn cranberry sauce til Thanksgiving

Torsdag den 24. november fejrer amerikanerne Thanksgiving. Her samles familie og venner omkring et overdådigt måltid med traditionelle Thanksgiving-retter som kalkun, sweet potato - og herligt tilbehør i form af tranebærsyltetøj, eller som amerikanerne kalder det 'cranberry sauce'.

Denne fine,...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Stort drikkeglas

Stort drikkeglas

Bæredygtigt engangsservice

Bæredygtigt engangsservice

Brødkurve i søgræs

Brødkurve i søgræs

Kodanska glas

Kodanska glas

Shopping Nyheder
Hvide metalkrukker

Hvide metalkrukker

Spisebordsstole til Sverige

Spisebordsstole til Sverige

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Vasketøjskurv på hjul

Vasketøjskurv på hjul

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Shopping
^