Enamel Copenhagen
Studio Loma armbånd
Michael Kors ur - Darci Gold
Trine Tuxen ring
Kulørte kålhoveder
Redaktionen

Kål er efterårets gode, grove grøntsag. Desværre ender de flotte fiberbomber ofte i de samme lidt kedelige retter. Men det behøver ikke være så svært at forvandle kålen til lækre, velsmagende retter. Muligheder er utallige med de mange slags kål: hvid-, rød-, spids-, savoj-, rosen-, grøn-, og den italienske cavolo nero, også kaldet palmekål. Kål er billigt, sundt og lækkert - og kan med lidt snilde give ganen og sundheden et pift i det mørke efterår.

Genvej til gode kostfibre og vitaminer

Foruden grøntsagernes farverige egenskaber er smagen i top, og de grove grøntsager er en god genvej til at opnå de anbefalede 600 gram frugt og grønt om dagen. De mange varianter af kål er nemlig en rigtig god måde at få masser af de nødvendige kostfibre og vitaminer på. Samtidig giver kålen en god, mættende fornemmelse, hvilket er en god egenskab, hvis man ønsker at holde den slanke linje.

Den smukke rødkål

Det kræver kun små tiltag at gøre kålen til et populært indslag på middagsbordet. Kodeordet er at snitte kålen i små, fine strimler. Det gør grøntsagen velsmagende og nem at spise. Skal den have et yderligere pift, så vend eksempelvis den smukke rødkål med søde Clara Friis-pærer, en håndfuld krydderier og ristede mandler. Eller steg kålen en anelse på panden med hvidløg og karry.

Pift op med grønkål

Grønkålen med de sjove, krøllede blade pifter efterårets retter op. Match grønkålen i en herlig efterårssalat med pærer, ristede solsikkekerner og blåbær, eller lynsteg kålen i wok sammen med andre dejlige efterårsgrøntsager. Brug også grønkål som et fiberholdigt alternativ til spinat i grøntsagstærten og pift familiens lasagne op med grønkål. Grønkål i sprøde strimler er også godt grønt i sandwichen, men er også alletiders i pesto.

 

 

Sprød og mild hvidkål

Ofte kan familiens mindste være svære at lokke med på grøntsagsvognen. Her kan hvidkål være en god ide, da den er nemmere at spise end andre kålvarianter, og for den sags skyld kan nydes rå. Et sikkert hit hos børnene er at gå sammen i køkkenet og lave små forårsruller med fintsnittet hvidkål.

Opskrifter & råvarer
Opskrifter: 12 lækre påskeretter

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Minirugbrød med chokolade

Skal der bages i weekenden, så kan vi varmt anbefale at bage de lækreste minirugbrød med chokolade.

Opskriften er udarbejdet af Mejnerts Mølle og Økologisk Landsforening, der opfordrer til at man naturligvis anvender økologiske ingredienser.

Ved at vælge økologisk frem for konventionelle...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum opskrift: Grønkål med mormordressing

De fleste kender måske bedst grønkålen fra julebuffeten grønlangkål, men den smukke, mørkegrønne kål er også herlig i en lækker og enkel efterårssalat med pærer, ristede solsikkekerner og blåbær, eller lynstegt sammen med andre dejlige efterårsgrøntsager. Prøv også Camilla Plums opskrift på den...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Super skøn grøntsagssuppe der kan varieres i det uendelige

Med opskriften får du en fyldig, sund og lækker suppe, perfekt på en kold dag. Du du kan bruge stort set hvad som helst fra grøntsagsskuffen, også de lidt trætte grøntsager, skriver Karolines Køkken, der har udviklet opskriften, så det kan samtidig være en god anledning til at få ryddet ud - og...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Rugbrødsboller

Opskriften på de rustikke rugbrødsboller med knækket rug er udarbejdet af Fuldkornspartnerskabet.

Opskriften lever ganske vist ikke op til fuldkorslogoet, men er en god kilde til mere fuldkorn i hverdagen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Indisk butterchicken

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Miljø
Årets Fuldkornsdag 2023: Få opskriften på superlækkert fuldkornsrugbrød

I anledningen af Årets Fuldkornsdag, fredag den 20. januar 2023, vil Fuldkornspartnerskabet sørge for at vi alle ved, hvordan man nemt bager med fuldkorn. Her får du opskriften, udarbejdet i samarbejde med den populære madblogger, Cathrine Brandt, som er surdejsnørd og forfatter til bøgerne 'Surdej'...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet lun og krydret rødkål med hindbæreddike og appelsin

Blandt lækkerierne på julebordet er naturligvis rødkål, som kan serveres frisk i salat med æbler, rødløg og nødder, og en frisk vinaigrette med citron og honning. Men selvom en friske rødkålssalat er god, så er den lune svær at komme uden om som tilbehør til and og flæskesteg. Her er opskriften på...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Skøn cranberry sauce til Thanksgiving

Torsdag den 24. november fejrer amerikanerne Thanksgiving. Her samles familie og venner omkring et overdådigt måltid med traditionelle Thanksgiving-retter som kalkun, sweet potato - og herligt tilbehør i form af tranebærsyltetøj, eller som amerikanerne kalder det 'cranberry sauce'.

Denne fine,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Luise Vindahls græskarquiche med karamelliserede løg + grønkål

Fra bestsellerforfatterne David Frenkiel og Luise Vindal kommer endnu en super inspirerende bog med 100 nye skønne, vegetariske opskrifter.

I 'Green Kitchen Quick + Slow' er der opskrifter på sund og lækker mad med masser af friske råvarer; fra nemme retter, der kan laves i en fart i hverdagen,...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Kagefad House Doctor

Kagefad House Doctor

Indskudsbakker

Indskudsbakker

Stort drikkeglas

Stort drikkeglas

Tallerken Roy Kirkham

Tallerken Roy Kirkham

Shopping Nyheder
Kålhydrater af Anette Sams

Kålhydrater af Anette Sams

Tekande

Tekande

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Stentøj Cara House Doctor

Stentøj Cara House Doctor

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Shopping
^