Kategori:
Opskrifter & råvarer
Dal Tadka - Indisk linsesuppe
Ingredienser til Dal Tadka
- 2 tsk spidskommen
- 1 tsk korianderfrø
- 1 tsk fennikelfrø
- 3 spsk rapsolie
- 2 finthakkede løg
- 2 finthakket fed hvidløg
- 1 stk finthakket chili
- 2 spsk karry
- 1 dåse hakkede tomater
- 250 g skyllede røde linser
- 1 l grøntsagsbouillon
- 1 dåse skyllede kikærter
- salt og peber
Opskrift på Dal Tadka
- Rist spidskommen, korianderfrø og fennikelfrø på en tør pande til krydderierne begynder at dufte
- Knus dem derefter i en morter
- Varm olien op i en gryde og svits løg, hvidløg og chili
- Tilføj karry og de knuste krydderier og rist krydderpastaen et øjeblik
- Tilføj hakkede tomater, linser og grøntsagsbouillon og kog under låg i 1/2 time
- Tilføj kikærter og kog suppen op
- Blend suppen og smag den til med salt og peber
- Servér med Raita, naanbrød og frisk koriander
Ingredienser til Raita
- 3 dl græsk yoghurt
- ½ agurk
- 1 tsk. spidskommen
- ¼ bundt frisk koriander
- ½ lime
- Salt og peber
Opskrift på Raita
- Skær agurken i små tern
- Skyl korianderen, og hak den
- Bland alle ingredienser sammen, og smag til med lime, salt og peber
- Denne 'neutrale', syrlige dressing er en rigtig god kontrast til de krydrede retter