Instruktørstol By LaForma
Rattan sofa
Hængekøje VENTURE DESIGN
Ildsted Eva Solo
Krydret græskarsuppe med sprøde kikærter
Redaktionen

Med det smukke Hokkaido græskar i sæson, bringer vi en nem opskrift på den lækreste, krydrede græskarsuppe udarbejdet af Anne Hjernøe og Ditte Ingemanns.

Ingredienser

  • 800-1000 g hokkaidogræskar eller butternutsquash
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk olie
  • 400 g tomater
  • 3 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk chiliflager
  • ca. 8 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kokosmælk flagesalt og friskkværnet peber

Samt

Opskrift

  • Start med at lave kikærterne.
  • Skær skrællen af græskarret, fjern kernerne og skær kødet ud i mindre tern.
  • Pil løg og hvidløg og hak begge dele groft.
  • Svits dem i en smule olie i en gryde.
  • Tilsæt græskartern og halve tomater.
  • Svits det hele i et par minutter under omrøring.
  • Tilsæt spidskommen og chili og rør godt rundt.
  • Tilsæt bouillonen og lad det simre i ca. 30 minutter under låg.
  • Blend derefter suppen sammen med kokosmælk, til den er helt glat og ensartet i konsistensen.
  • Smag til med salt og peber.
  • Hak mynten, flæk granatæblet og bank kernerne ud med bagsiden af en grydeske.
  • Fordel suppen i fire skåle og top med sprøde kikærter, mynte og granatæblekerner.  

'Krydret' af Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til, hvordan man nemt med retter inspireret af det marokkanske køkken, kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere om 'Krydret'.

Opskrifter & råvarer
Sæson: Det skønne syrlige - og lidt oversete - stikkelsbær

Blandt sommerbær er stikkelsbær lidt overset. Og det er ærgerligt, for stikkelsbær fungerer, med sin fine syrlige smag, i rigtig mange dejlige sammenhænge.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Stikkelsbærsyltetøj

Stikkelsbærsyltetøj er en sommerdelikatesse, der, udover at være herlig på brød, tilføjer et skønt syrligt tvist til jordbærlagkager og tærter, og er aldeles vanedannende i morgenyoghurten.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Jordbærvariationer

Prøv jordbær i nye delikate sammenhænge: stænket med balsamico og peber, glaseret på spyd, i salat med spinat, feta og pecannødder eller i kombination med mild flødeost på crackers.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Iskoldt kaffehit

Bland kaffeelskere er iskaffe et hit på en varm sommerdag. Miks din iskaffe som du bedst kan lide den. Tilføj ekstra farin og erstat minimælk med sødmælk, hvis du trænger til en sød og fyldig iskaffe - eller nyd den, som vi nyder den: Stærk og kalorielet!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Her i juni blomstrer hylden, og med de duftende blomsterskærme kan man fremstille den dejligste hyldeblomstsaft. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk. Vi bringer opskriften på hyldeblomstsaft her.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstsorbet

Den hjemmelavede hyldeblomstsaft kan også nydes som skøn, cremet sorbet. Her får du opskriften - som meget vel kan nydes sammen med hyldeblomstpandekager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokoladesovs med hyldeblomstsaft

Kombiner den dejlige smag af hyldeblomster med chokolade, og lav alletiders herlige chokoladesovs - lige til at dyppe de friske jordbær i!

Læs mere
Forår
Opskrift: Hyldeblomstpandekager

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Sommer
Mindsk risikoen for salmonella og campylobacter infektioner

I sommervarmen er det ekstra vigtigt, at være opmærksom på, hvordan man håndterer og opbevarer sine madvarer. De sygdomsfremkaldende bakterier; salmonella og campylobacter, florerer i varmen, men følger man Sundhedsstyrelsens enkle anbefalinger, så mindskes risikoen for bakterieinfektioner...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstkogte nye kartofler med junigrønt

Fra Camilla Skov, den passionerede madskribent bag den populære instagramprofilen @vegetariskhverdag, kommer 'Vegetarisk i aften?' - en smuk og inspirerende kogebog til det vegetariske køkken. Her deler Camilla den dejligste, vegetariske opskrift med sæsonens nye kartofler og hyldeblomst.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Servietring

Servietring

Drikkeglas Rivièra Maison

Drikkeglas Rivièra Maison

Vinglas 'Ball' House Doctor

Vinglas 'Ball' House Doctor

Bæredygtigt engangsservice

Bæredygtigt engangsservice

Shopping Nyheder
Opbevaringskasser til køleskabet

Opbevaringskasser til køleskabet

Spisebordsstole

Spisebordsstole

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahè

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahè

Spisestuestole hos BOBO

Spisestuestole hos BOBO

Nye Bøger
Grønt i front i klimakøkkenet - Lækre og nemme klimavenlige retter af Ditte Ingemann

I Danmark er der stort fokus klima, bæredygtighed, dyrevelfærd og CO2. Alle bakker op om at der må gøres en indsats for at nedbringe overforbruget, men for den enkelte forbruger, er det ikke altid nemt at gennemskue, hvordan man bedst yder sit, for at værne om miljøet.

Læs mere
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
^