Ingredienser
Krydrede hakkebøffer:
250g oksehakket 3-6%
1 løg
1 gulerod
½ tsk karry
Salt og peber fra kværn
1 spsk olie
Lun spinat med gedeost
300g frisk spinat
1 løg
½ tsk timian
1 tsk olie
1 fed hvidløg
Salt og kværnet peber
60g gedeost
Kartofler med agurkevinaigrette
4 kartofler á 60g
½ agurk
1 spsk sennep
1 spsk vineddike
1 fed hvidløg
2 tsk olie
salt og kværnet peber
Fremgangsmåde:
Krydrede hakkebøffer
Guleroden rives meget fint, løget hakkes meget fint. Ælt alle ingredienser sammen og steg frikadellerne ved middelvarme i lidt olie til de er gennemstegte. Tag dem af panden mad det samme.
Lun spinat med gedeost
Lun olien og sauter finthakket løg og timian til det bliver glasklart i farven. Til sidst sauteres hvidløget med. Tilsæt gedeosten i små stykker og lad den smelte, tilsæt så grofthakket spinat og lad det falde sammen. Vend det hele sammen og smag til med salt og peber. Man kan både bruge frossen spinat og anden ost, især friskost er velegnet.
Kartofler i agurkevinaigrette
Agurk i mindre stykker, presset hvidløg og de øvrige ingredienser blendes. Smag den til. Kog kartoflerne og skær dem i halve skiver og vend dem i agurkevinaigrette.
Værsgo´ og spis!