Sommer pasteller
Zinkbaljer
Tank top i bambus materiale
Store runde solbriller
Krondyrmørbrad

- med kantareller á la creme, lynstegte vintergrønsager og rødbedesalat

- med kantareller á la creme, lynstegte vintergrønsager og rødbedesalat ...

Til 4 personer

Det skal du bruge ..:
∙ 500-600 g afpudset krondyrmørbrad
∙ 300 g rensede kantareller (eller markchampignon)
∙ 2½ dl Milda Cremefine 7 % eller 15 %
∙ Becel til stegning
∙ ¼ renset selleri i små tern (eller andre rodfrugter)
∙ 3-4 gulerødder i små tern
∙ 6-8 skalotteløg
∙ Et par kviste frisk timian (eller lidt tørret)
∙ Salt og peber

Til salaten ...:
∙ 3 mellemstore rødbeder
∙ 1 stort eller to små madæbler
∙ Lidt tørrede tranebær
∙ Olivenolie
∙ Vineddike eller citron efter smag
∙ Lidt sennep
∙ Evt. 1 tsk. honning
∙ Salt og peber

Sådan gør du ...:
∙ Rens krondyrmørbraden omhyggeligt for fedt og hinder, krydr med salt og peber og lad den hvile ved stuetemperatur, til du er klar til stegningen
∙ Rens kantarellserne forsigtigt for jord med en lille kniv og en børste, og skær det nederste af stokken. Undgå at rense i vand
∙ Hak 2-3 skalotteløg fint
∙ Kog rødbederne med skræl i ca. 10 min, så de stadig er faste. Køl dem helt af og fjern skrællen (du kan koge dem i forvejen)
∙ Skræl selleri og gulerødder (eller andre rodfrugter efter smag) og skær dem i små tern
∙ Rens resten af skalotteløgene. Del dem evt. i halve, hvis de er store, og opbevar dem i en skål sammen med selleri og gulerødder i tern
∙ Skræl æblerne og fjern kernehuset.
∙ Riv rødbeder og æbler i tynde stimler på et mandolinjern (et alm. rivejern kan også gå an)
∙ Bland olie, eddike, sennep og honning og smag til med salt og peber. Vend æbler, tørrede tranebær og rødbeder i dressingen – og opbevar salaten i køleskabet
∙ Rist selleri, gulerødderover og skalotteløg ved høj varme, så de bliver gyldne og sprøde. Krydr med salt og peber og lidt frisk timian
∙ Steg hele krondyrmørbraden i Becel på en meget varm pande et par minutter på alle fire sider og lad den hvile i ca. 10 minutter. Den skal være rød i midten for ikke at blive tør
∙ Svits de hakkede skalotteløg i lidt Becel på en varm pande til løgene bliver klare, tilsæt de rensede kantareller og svits dem kort. Krydr med salt og peber. Herefter tilsætter du ca. 2½ dl Milda Cremefine (7 % eller 15 % efter eget valg) og et lille nip sukker og lader sovsen koge ind, til den bliver cremet
∙ Skær krondyrmørbraden ud i tynde skiver og anret alt tilbehøret på varme tallerkener

Velbekomme!

Bonustip ...:
Du kan naturligvis vælge andre grøntsager til din krondyrmørbrad efter årstiden og gæsternes smag.

Hvis du vil droppe kantarellerne, kan du fx lave en lækker sovs ved at koge stegepanden af med lidt portvin og tilsætte Milda Cremefine, lidt salt og peber og evt. en spsk. ribsgele.



Opskrifter & råvarer
Cantaloup melon

Cantaloup meloner har den kraftigste melonsmag af alle meloner. De runde meloner har netmønster og frugtkødet varierer fra det grønlige til en flot orange.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vandmelonen - Sådan vælger du den bedste

Vandmelonen er først og fremmest en fantastisk tørstslukker, og derfor også en særlig populær spise på varme sommerdage. Det søde, friske frugtkød er en sund snack, en lækker ingrediens i frugtsalaten og i den grønne salat, men også velegnet til sorbet og i frugt-shakes.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Honningmelon

Den flotte citrongule honningmelon med det fine, hvide frugtkød, er en populær melon. Melonens milde, sødmefulde smag og kødets lave kalorieindhold, gør den særdeles velegnet som snack; skær melonen i små mundrette stykker og server dem med en tandstik i hver, så får det hurtig ben at gå på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Melonsymfoni

Melonernes fine gule, orange og grønne farver er hovedingrediensen i denne indbydende og friske sommersymfoni.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstkogte nye kartofler med junigrønt

Fra Camilla Skov, den passionerede madskribent bag den populære instagramprofilen @vegetariskhverdag, kommer 'Vegetarisk i aften?' - en smuk og inspirerende kogebog til det vegetariske køkken. Her deler Camilla den dejligste, vegetariske opskrift med sæsonens nye kartofler og hyldeblomst.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Syltetøj med to af denne årstids bedste råvarer fra naturen

Lav dit eget friske, lækre syltetøj med to af denne årstids bedste råvarer fra naturen; jordbær og hyldeblomst!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstsorbet

Den hjemmelavede hyldeblomstsaft kan også nydes som skøn, cremet sorbet. Her får du opskriften - som meget vel kan nydes sammen med hyldeblomstpandekager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Her i juni blomstrer hylden, og med de duftende blomsterskærme kan man fremstille den dejligste hyldeblomstsaft. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk. Vi bringer opskriften på hyldeblomstsaft her.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokoladesovs med hyldeblomstsaft

Kombiner den dejlige smag af hyldeblomster med chokolade, og lav alletiders herlige chokoladesovs - lige til at dyppe de friske jordbær i!

Læs mere
Forår
Opskrift: Hyldeblomstpandekager

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Naturtro kunstige blomster

Naturtro kunstige blomster

AURO økologisk bordpladeolie

AURO økologisk bordpladeolie

Glasfad med låg ildfast

Glasfad med låg ildfast

Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
^