dissertation editors nova southeastern do your homework expression
Sofapude i okkergul uld
Juletræ House Doctor
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
Krebsegilde - en traditionsrig sensommerfest i Sverige
Redaktionen

Når sommeren går på held, venter der en herlig oplevelse i Sverige. For det er nu man kan opleve en af svenskernes mest markante traditioner: Krebsegildet eller 'kräftskiva', som det hedder på svensk. Krebsegildet er en traditionsrig sensommerfest i Sverige, hvor familier og venner samles om bordet for at nyde det enkle, men smagfulde skaldyr – krebsen. Flere steder i Sydsverige, og blandt andet under Malmøfestivalen, kan man opleve det store krebsegilde.

Men har du ikke mulighed for at tage over vandet, så kan man også begive sig i kast med at lave sit eget ’svenske’ krebsegilde på dansk jord. Her følger en nem og underholdende fremgangsmåde:

Sådan serveres krebs

Den bedste kvalitet af krebs finder man naturligvis hos fiskehandleren, men ellers kan dybfrosne krebs også sagtens gå. Der spises med hænderne, så gildet er perfekt at holde udendørs med store servietter.

Til krebsene serveres der få ingredienser: Citron, dild, majonæse og brød. Dertil kan der, traditionen tro, skylles ned med pilsner- eller hvedeøl samt god brændevin. Typen af brændevin er efter behag, men skal det være rigtig svensk, kan man servere krydrede varianter med fx dild og enebær. En dansk Aalborg, går dog også fint.

Sådan tilberedes krebs

Put krebsene i letsaltet og kogende vand eventuelt med dild i. Lad dem koge i få minutter under låg. Tag dem dernæst af blusset, men lad dem stå yderli­gere fem minutter i kogevandet, herefter skal de afkøles og serveres kolde. Beregn 10-20 krebs pr. person. Anret på et fad med dild og citroner og servér. Indholdet af hale, kløer kan alt sammen spises.

Sidst men ikke mindst, krebsegildet handler ikke bare om at spise krebs, det handler også om at mødes med gode venner og familien. Så invitere dine bedste venner, kollegaer og/eller familien med hjem til en svensk tradition som flere og flere danskere får smag for. Husk også at Krebsgilde og snapsviser traditionen tro går klo i klo.

Kilde: VisitSweden

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grillet hvilling med basilikum og nudelsalat

Der er efterspørgsel på danske sæsonfisk, kuller, mørksej, kulmule - og ikke mindst den lille hvilling. Hvilling fiskes året rundt, men højsæsonen for hvillingfiskeri er i september. Hvilling er en lille torskefisk med en dejlig mild smag. Fisken tilberedes i små fileter med skindsiden på, som...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kulmule med bagt rødbede, kartoffelmos og bløde løg

Hvis man gerne vil spise godt, sundt og bæredygtigt, bør man gå efter danske torskefisk, som er i sæson lige nu. Alle kender den klassiske torsk, men faktisk findes der mange flere fisk i samme familie, som ligner torsken i smag og konsistens, men som er et billigere alternativ. Prøv fx de dejlige...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt kulmule med oliven og citroncreme

Kulmulen er en lækker og mager fisk. Og så er den en god kilde til selen, som spiller en vigtig rolle for mange af kroppens biologiske processer, også i forhold til kroppens forsvar mod kræft.

Kulmulen er en torskefisk, der er i sæson hele året. Den er nem at tilberede og kan både steges, grilles,...

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Fransk pæretærte

Har du pærer tilovers, så har du her opskriften på den mest delikate pæretærte. Server den med en ordentlig klat cremefraiche - og gå direkte ind og fald om i en blød stol!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tanternes æblekage

Æbleplantager og villahaverne bugner af æbler, og der er absolut ingen grund til at lade dem gå til spilde. Vi deler vores allerdejligste æbleopskrifter, hvilket ikke mindst er denne super nemme og helt uimodståelige klassiske kage, som kombinerer de syrligsøde æbler med kanel.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Sprøde kartoffelbåde af sød kartoffel og rødkålssalat med birkesdressing

Sød kartoffel, også kendt som sweet potato eller batat, er en helt anderledes kulinarisk oplevelse end hvide kartofler. Med søde kartofler kan du blandt andet lave duftende, gyldenorange søde/saltede kartoffelbåde - sprøde udenpå og cremede indeni.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Gammeldags æblekage

Når man bor i et land, der er rigt på æbler, er det oplagt at lave noget med denne alsidige frugt. I Sophie Vedel Dalgaards inspirerende bog 'Food in a jar', serveres alverdens lækkerier i glas - også den traditionelle æblekage med makroner og flødeskum.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Baguette

Den lækre franske baguette er det perfekte brød i alverdens dejlige sammenhænge, og så er baguetter så super nemme at bage, at der absolut ingen grund er til at købe hverken bagerens eller de frosne flutes i dagligvarebutikkens frysedisk.

Med fire enkle ingredienser har du sprøde, luftige baguetter...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
10 tips til at få mest ud af sæsonens tomater

Det er lige nu vi skal nyde tomaterne, for det er lige nu de er allerbedst ! Her får du 10 tips til, hvordan du får mest ud af den skønne og sunde grøntsag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tabouleh med solmodne tomater, og salat med kylling og fuldkornsknas

Der er et særligt fokus på smag, sundhed og friske råvarer, når vi laver mad, skriver Fuldkornspartnerskabet. Ifølge deres nye undersøgelse, så vægter danskerne smagen, men for 60% indgår der også grundige overvejelser om, hvorvidt måltidet bidrager til sundheden. Friske råvarer er også højt...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Indskudsbakker

Indskudsbakker

Brødkurve i søgræs

Brødkurve i søgræs

Vinglas 'Ball' House Doctor

Vinglas 'Ball' House Doctor

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Shopping Nyheder
La Gabbianella - Italiensk keramik

La Gabbianella - Italiensk keramik

UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Nye Bøger
Shopping
JULEMARKEDER 2022
^