why i should do my homework best powerpoint presentation stephen king essay on writing
Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
Krebsegilde - en traditionsrig sensommerfest i Sverige
Redaktionen

Når sommeren går på held, venter der en herlig oplevelse i Sverige. For det er nu man kan opleve en af svenskernes mest markante traditioner: Krebsegildet eller 'kräftskiva', som det hedder på svensk. Krebsegildet er en traditionsrig sensommerfest i Sverige, hvor familier og venner samles om bordet for at nyde det enkle, men smagfulde skaldyr – krebsen. Flere steder i Sydsverige, og blandt andet under Malmøfestivalen, kan man opleve det store krebsegilde.

Men har du ikke mulighed for at tage over vandet, så kan man også begive sig i kast med at lave sit eget ’svenske’ krebsegilde på dansk jord. Her følger en nem og underholdende fremgangsmåde:

Sådan serveres krebs

Den bedste kvalitet af krebs finder man naturligvis hos fiskehandleren, men ellers kan dybfrosne krebs også sagtens gå. Der spises med hænderne, så gildet er perfekt at holde udendørs med store servietter.

Til krebsene serveres der få ingredienser: Citron, dild, majonæse og brød. Dertil kan der, traditionen tro, skylles ned med pilsner- eller hvedeøl samt god brændevin. Typen af brændevin er efter behag, men skal det være rigtig svensk, kan man servere krydrede varianter med fx dild og enebær. En dansk Aalborg, går dog også fint.

Sådan tilberedes krebs

Put krebsene i letsaltet og kogende vand eventuelt med dild i. Lad dem koge i få minutter under låg. Tag dem dernæst af blusset, men lad dem stå yderli­gere fem minutter i kogevandet, herefter skal de afkøles og serveres kolde. Beregn 10-20 krebs pr. person. Anret på et fad med dild og citroner og servér. Indholdet af hale, kløer kan alt sammen spises.

Sidst men ikke mindst, krebsegildet handler ikke bare om at spise krebs, det handler også om at mødes med gode venner og familien. Så invitere dine bedste venner, kollegaer og/eller familien med hjem til en svensk tradition som flere og flere danskere får smag for. Husk også at Krebsgilde og snapsviser traditionen tro går klo i klo.

Kilde: VisitSweden

Opskrifter & råvarer
Krydret græskarsuppe med sprøde kikærter

Med det smukke Hokkaido græskar i sæson, bringer vi en nem opskrift på den lækreste, krydrede græskarsuppe udarbejdet af Anne Hjernøe og Ditte Ingemanns.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hvad hedder de forskellige chilier og hvor stærke er de?

Nogle mennesker er helt vilde med chili og kan næsten ikke få nok af frugtens varme, brændende fornemmelse i munden. Andre oplever en så voldsom reaktion, at de går en stor bue uden om stærke chiliretter. Men alle kan nok blive enige om, at chili i moderate mængder kan gøre den helt store forskel i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
8 fantastiske fiskeretter du bliver nødt til at prøve

Få nye herlige retter på bordet med sæsonens fisk; Torsk, rødspætte, kulmule, kuller, mørksej og hvilling. Prøv fx en herlig karryfisk med æbler svampe og porrer, thai-inspireret sej med sambal oelek og fiskesauce, rødspætteruller med parmaskinke og ost - eller flødegratineret torsk med pasta og...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Valdemarsro på bestsellerlisten for fjerde gang

Sjældent har kogebøger fået så mange varme anbefalinger som opskriftssamlingerne fra Valdemarsro. Med sine fire bøger har forfatteren, Ann-Christine Hellerup Brandt, formået at skrive kogebøger, der i den grad appellerer til alle os, der nyder at tilberede et godt måltid med gode råvarer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Skøn måltidssalat med blomkål, halloumi og granatæble fra Anne Hjernøes 'Stærk overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye, inspirerende bog 'Stærk...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Flødegratineret torsk med pasta og purløg

Torsk er med sin milde smag og fine, hvide kød en alsidig fisk, der kan meget mere end koges til den klassisk nytårsret med sennepssauce og hvide kartofler. Torsk kan steges på pande, bages, dampes, koges og grilles, og så fungerer den med sin neutrale smag med rigtig mange dejlige krydderier. Med...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kuller i kokos og karry

Kuller er en torskefisk, der både i smag og konsistens minder om om torsk, kulmule, hvilling, sej og lange. Kuller kan derfor ofte anvendes som erstatning for andre torskefisk, og det kan være godt at huske, når prisen på torsk stikker af omkring nytår, og når der i sommermånederne fiskes færre...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagte rødspætteruller med parmaskinke og ost

Der er flere gode grunde til at den pandestegte rødspætte er Danmarks nationalret. Først og fremmest gør fiskens milde smag og hvide kød, den magre fladfisk til en delikatesse. Rødspætten er også en yderst alsidig fisk, der både kan steges, dampes og bages. Derudover er der rigtig mange rødspætter i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Mørksej tilberedt med sambal oelek, fiskesauce, ananas og peanuts

Sejen er en af Nordsøens største torskefisk og kan nå en vægt på hele 20 kilo. Smagen mildere og mere distinkt end torskens, og egner sig godt til fx en lækker thai-inspireret ret: Sejfrikadeller, ris og spidskålssalat med ananas og chili.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Karaffel

Karaffel

Kande Broste Copenhagen

Kande Broste Copenhagen

Smørstempler

Smørstempler

Bubble drikkeglas

Bubble drikkeglas

Shopping Nyheder
Stentøj Cara House Doctor

Stentøj Cara House Doctor

Bomuldsdug

Bomuldsdug

Tekande

Tekande

Sommer, af Camilla Plum

Sommer, af Camilla Plum

Nye Bøger
Shopping
JULEMARKEDER 2022
^