Rattan sofa
Hængekøje VENTURE DESIGN
Havebord Kryss
Maling til træværk - Økologisk

Blandt de lækre, fiberrige bælgfrugter, korn og kerner, der særligt egner sig til salater, er quinoa, som i denne salat giver smag og fylde i salat med grillede snack gulerødder, radiser, sukkerærter, syltede grønne tomater eller tomatillos og salte, og ristede pistacienødder på toppen.

Kostfibre i salaten: De 12 bedste bælgfrugter, kerner og korn
Redaktionen

Med sæsonens friske, sprøde grøntsager, er der smæk på smag og kulør i salatskålen, og med bælgfrugter, kerner og korn får salaten så meget smag og fylde, at den snildt kan fungere som hovedret.

Her er 12 populære bælgfrugter, kerner og korn, der udover at tilføje smag og struktur, også er eminente kilder til sunde kostfibre.


Sortøjebønner - Black eyed peas

Serveringsforslag:
Middelhavssalat med black eyed peas, tomat, feta, forårsløg, agurk, frisk mynte, granatæblekerner og vinaigrette.

Tilberedning:
Sættes i blød i 12 timer
Sies og koges i 1 time


Boghvedekerner

Serveringsforslag:
Smørstegte boghvedekerner i forårssalat med grønne asparges, melon, feta, rucola, kidneybønner, ristede, saltede græskarkerner på toppen og vinaigrette.

Tilberedning:
Ristes på pande med smør et par minutter til de er gyldne.
Drysses med salt og køler af på fedtsugende papir.


Brune ris

Serveringsforslag:
Spinatsalat med brune ris, frisk spinat, grøn peber, grønne oliven, rødløg, feta, persille, pecan nødder og vinaigrette.

Tilberedning:
Koges ved svag varme i 30-35 minutter
Efterfølgende hviler risene under låg i 5 minutter


Couscous & bulgur

Serveringsforslag:
Tabbouleh med couscous eller bulgur, finthakket løg, tomater, frisk persille og mynte

Tilberedning:
Hæld kogende vand over couscous eller bulgur og lad det stå under låg i 10 minutter.
Rør smør i og smag til med citronsaft, salt og peber.


Grønne linser

Serveringsforslag:
Rucola- og linsesalat med ærter, ristede, salte græskarkerner og vinaigrette.

Tilberedning:
Koges under låg i 10 – 15 minutter.


Hirse

Serveringsforslag:
Nem hirsesalat med finthakket rødløg og agurk, friske krydderurter; Mynte og persille, og vinaigrette.

Tilberedning:
Koges under låg ved svag varme i 10 minutter.
Efterfølgende hviler risene under låg i 5 minutter.


Kidneybønner

Serveringsforslag:
Kidneybønnesalat med løg, hvidløg, peberfrugt, ristede cashewnødder, revet limefrugtskal, og friske krydderurter fx mynte, persille og koriander, og vinaigrette.

Tilberedning:
Sættes i blød i 12 timer
Sies og koges i 1 time


Kikærter

Serveringsforslag:
Kikærtesalat med rucola, pærer eller honningmelon, citronsaft, ristede, salte hasselnøddekerner og vinaigrette.

Tilberedning:
Sættes i blød i 10 timer
Sies og koges i 1 time


Mungbønner

Serveringsforslag:
Mungbønnesalat med brune ris, avokado, spinat og snackgulerødder, panderistede sesam- og solsikkefrø samt hasselnøddekerner krydret med chili, salt og spidskommen og vinaigrette.

Tilberedning:
Koges i 20 minutter


Perlebyg

Serveringsforslag:
Salat med perlebyg, edamambønner, pesto, feta, granatæble, ristede, salte græskarkerner og vinaigrette.

Tilberedning:
Koges i 20 minutter



Quinoa

Serveringsforslag:
Salat med quinoa, ovnbagt aubergine og squash, hvidløg, avokado, granatæblekerner og vinaigrette.

Tilberedning:
Koges i 15 minutter


Sesam

Serveringsforslag:
Salat med sesam, blancheret broccoli, peberfrugt, løg, sesam, sojasauce og honingvinaigrette.

Opskrifter & råvarer
Nem og lækker sommerdessert: Skumfiduser, chokolade og sommerbær

For børn hører Sankt Hans bål uløseligt sammen med hyldeblomstdrik, ristede skumfiduser og klistrede fingre. Imens kan voksne nyde den søde, bløde vaniljeskum i alletiders sommerdessert: Isdessert af marshmallows og friske bær på toppen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Quiz: Kender du navnet på melonen?

Søde, saftige meloner er en af danskernes fortrukne eksotiske frugter - eller grøntsager, for botanisk set kategoriseres meloner som grøntsager sammen med fx agurker, squash og auberginer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Så er det sidste udkald, hvis man vil have sommerens hyldeblomst på flaske. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk. Vi bringer opskriften på hyldeblomstsaft her.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vandmelon - Sådan vælger du den bedste

Vandmelonen er først og fremmest en fantastisk tørstslukker, og derfor også en særlig populær spise på varme sommerdage. Det søde, friske frugtkød er en sund snack, en lækker ingrediens i frugtsalaten og i den grønne salat, men også velegnet til sorbet og i frugt-shakes.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grillet rødspætte med nye kartofler

Rødspætte kan købes hele året, men der er nogen, der mener, at den er bedst i det sene forår og tidlig sommer. Og det er jo helt perfekt, for så kan den få en tur på grillen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med vandmelon, feta og friske krydderurter

En lækker, let sommersalat med masser af smag, og et særligt hit nu, hvor vandmelonen er allerbedst.

Læs mere
Forår
Opskrift: Hyldeblomstpandekager

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Marmeladehit: Sommerjordbær & balsamicoeddike

Sommerens dejligste marmelade er et møde mellem de søde sommerjordbær og den sure balsamicoeddike. Her er opskriften på hjemmelavet jordbærmarmelade med balsamicoeddike og sort peber.

Læs mere
Sommer
Jordbærlagkage

Et absolut hit af en sommerlagkage, hvor man oplever den fulde smag af friske sommerjordbær og friskpisket flødeskum mellem hjemmebagte lagkagebunde og knasende, sprødt pistacie-krokant.

Læs mere
Sommer
Jordbærkoldskål

Der er ikke meget der overgår den traditionsrige rød/hvide danske dessert: Friske jordbær med fløde. Men nu, hvor jordbærsæsonen er på sit højeste, må du ikke glemme en rigtig sommerfavorit: Jordbærkoldskål!

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Bæredygtigt engangsservice

Bæredygtigt engangsservice

Smørstempler

Smørstempler

Spisestel David Austin

Spisestel David Austin

Skål - By Room

Skål - By Room

Shopping Nyheder
Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Tekande

Tekande

Stentøj Cara House Doctor

Stentøj Cara House Doctor

Kai Gade Hansen plakat

Kai Gade Hansen plakat

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^