Hvid Parasol
Hængekøje VENTURE DESIGN
Eichholtz havestol 'Delta'
Planteskjulere i barokstil
Kold ærtesuppe med wasabicreme og græskarkerner
Redaktionen

Anne Hjernøes opskrift på kold ærtesuppe med lidt bid. Suppen smager også skønt varm.

Ingredienser:

  • 1 løg
  • Koldpresset jomfruolivenolie
  • 1 kg frosne, optøede ærter
  • 1-1½ l mild grøntsagsbouillon
  • Lidt citronsaft
  • Friskkværnet sort peber
  • Evt. lidt flagesalt

Wasabicreme:

  • 5 dl cremefraiche 18%
  • 1-2 tsk wasabi (efter smag)
  • 1-2 tsk flydende honning (efter smag)
  • Flagesalt
  • Friskkværnet sort peber

Drys:

  • 2 æbler
  • 6 forårsløg
  • 1½ dl græskarkerner

Tilberedning:

  • Pil løget og skær det i tern. Steg det i olivenolie i en gryde ved middel varme, til det er klart. Tilsæt ærterne og lad dem stege med i to minutter. Hæld bouillonen på og lad ærterne koge i 5-6 minutter.
  • Blend ærterne med en stavblender, til du har en helt cremet og ensartet suppe. Smag til med citronsaft og peber samt evt. lidt salt, hvis din bouillon ikke er alt for salt. Stil ærtesuppen i køleskabet i 4-5 timer, til den er iskold.

Wasabicreme:

  • Rør ingredienserne til dryppet sammen til en cremet og ensartet konsistens, der smager mellemstærkt af wasabi og lidt sødligt af honning.

Drys:

  • Skræl og rens æbler og forårsløg, skær begge dele helt fint og kom dem i hver deres skål. Rist græskarkernerne i lidt olivenolie og salt på en pande, til de begynder at poppe og tage farve. Lad dem køle af på fedtsugende papir. Servér den kolde suppe med wasabidryp og masser af drys.
Opskrifter & råvarer
Læskende lækre smoothies

Smoothies er bløde og cremede frugtdrikke, nemme at tilberede, og et rigtig godt bud på et skønt, sundt og mættende mellemmåltid. Opfind din egen favorit med de frugter, bær og grøntsager, du holder allermest af.

Læs mere
Sommer
Jordbærlagkage: Hjemmebagte lagkagebunde, jordbær og flødeskum

Et absolut hit af en sommerlagkage, hvor man får den fulde smag af friske sommerjordbær og flødeskum. Her er opskriften på hjemmebagte lagkagebunde og knasende, sprød pistacie-krokant.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vandmelon - Sådan vælger du den bedste

Vandmelonen er først og fremmest en fantastisk tørstslukker, og derfor også en særlig populær spise på varme sommerdage. Det søde, friske frugtkød er en sund snack, en lækker ingrediens i frugtsalaten og i den grønne salat, men også velegnet til sorbet og i frugt-shakes.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og lækker sommerdessert: Skumfiduser, chokolade og sommerbær

For børn hører sommeren uløseligt sammen med hyldeblomstdrik, ristede skumfiduser og klistrede fingre. Men søde, bløde marshmallows kan også bruges i mere voksenvenlige sammenhænge, fx i en herlig sommerdessert, hvor chokolade og den søde vanilieskum røres, fryses og serveres med friske bær på...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med vandmelon, feta og friske krydderurter

En lækker, let sommersalat med masser af smag, og et særligt hit nu, hvor vandmelonen er allerbedst.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Honningens unikke egenskaber

Honning er sødt og dejligt og har samtidig nogle helt enestående egenskaber, der gør den anvendelig i en lang række sammenhænge.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Quiz: Kender du navnet på melonen?

Søde, saftige meloner er en af danskernes fortrukne eksotiske frugter - eller grøntsager, for botanisk set kategoriseres meloner som grøntsager sammen med fx agurker, squash og auberginer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Så er det sidste udkald, hvis man vil have sommerens hyldeblomst på flaske. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk. Vi bringer opskriften på hyldeblomstsaft her.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grillet rødspætte med nye kartofler

Rødspætte kan købes hele året, men der er nogen, der mener, at den er bedst i det sene forår og tidlig sommer. Og det er jo helt perfekt, for så kan den få en tur på grillen.

Læs mere
Forår
Opskrift: Hyldeblomstpandekager

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Vinglas 'Ball' House Doctor

Vinglas 'Ball' House Doctor

Bæredygtigt engangsservice

Bæredygtigt engangsservice

Bubble drikkeglas

Bubble drikkeglas

Stort drikkeglas

Stort drikkeglas

Shopping Nyheder
Vasketøjskurv på hjul

Vasketøjskurv på hjul

Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

Bomuldsdug

Bomuldsdug

Kålhydrater af Anette Sams

Kålhydrater af Anette Sams

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^