student logon application essay help services writing a research paper mla format
KANT køkkenrulleholder i egetræ
Justerbare hylder fra Yamazaki
Laforma 3-personers havesofa i massiv teak
Øreringe Mette Scherning
Klimavenlig opskrift: Arme riddere med kanelstegte pærer
Redaktionen

Når det kommer til at spise klimavenligt, så kommer vi ikke uden om, at det blandt andet gælder om at nedbringe madspild ved at få mest muligt ud af de madvarer, vi køber. I bogen ’Grønt i front i køkkenet’ deler Ditte Ingemann ud af de miljøvenlige råd og opskrifter, som egner sig til rester.

”Gammelt brød, mælk, æg, sukker og en varm pande er alt, hvad du behøver til at lave denne geniale resteopskrift, som kan bruges til brunch, som dessert, eller hvis morgenmaden skal være lidt ekstra lækker” skriver Ditte Ingemann. Her bringer vi opskriften.

Ingredienser til kanelstegte pærer

  • 2 modne pærer
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1/2 tsk stødt kardemomme

Ingredienser til stegt brød

  • 8 skiver lyst brød, gerne daggammelt
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 spsk. sukker
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • et nip salt
  • olie eller smør til stegning

Sådan gør du:

  • Skær de vaskede pærer i tynde både, og steg dem i olie ved middelvarme, til de begynder at blive bløde. Tilsæt kanel og kardemomme, og steg endnu et par minutter.
  • Pisk æg, mælk, sukker, kardemomme og salt sammen i en skål. Dyp brødskiverne i æggeblandingen på begge sider, helt kort, så de ikke bliver for bløde.
  • Steg brødskiverne på begge sider på en pande ved middelvarme i en smule olie eller smør i cirka 2 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.
  • Serveres varme med kanelstegte pærer eller frisk frugt og bær, yoghurt og en smule god ahornsirup.
Sommer
Ærtesæson: Ærtecreme og ristede ærtebælge

Selvom danske ærter fås helt frem til september, så er det her i juni og juli, de smager allerbedst. Sprøde og saftige, er de en fantastisk sommersnack, og helt perfekte i grønne salater.

Læs mere
Sommer
Salat med mozzarella og jordbær

En super lækker, nem og let sommersalat med jordbær, mozzarella og spinat - og en frisk og dejlig dressingen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Danmarks dygtigste kogebogsforfattere bakker op om Det Kærlige Måltid

Fra non-profit organisationen Det Kærlige Måltid kommer en vigtig bog om mad og fællesskab, og om omsorg for mennesker, der på grund af akut sygdom mangler overskud i hverdagen. Med opbakning og bidrag fra nogle af Danmarks dygtigste kogebogsforfatter giver bogen først og fremmest inspiration til...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Dampet spidskål med ærter og bacon

Dejlig opskrift på salat med spidskål, som blandt andet er et fint match til fisk.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Laksesandwich

Nem opskrift på laksesandwich med stor smag i den klassiske kombination af røget laks og cremet flødeost med frisk basilikum og sortkværnet peber. Uhmmmm.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Sådan tilbereder du den klassiske sandwich med skinke og ost

Godt brød, lufttørret skinke, sprød hjertesalat, forårsløg og peberfrugt, og med den mest delikate dressing med dijonsennep og akaciehonning. Den klassiske sandwich med skinke og ost er altid populær, skøn at have med i madpakken på jobbet såvel som udflugten.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

I år deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen et par klassiske opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme -...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: 12 lækre påskeretter

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Minirugbrød med chokolade

Skal der bages i weekenden, så kan vi varmt anbefale at bage de lækreste minirugbrød med chokolade.

Opskriften er udarbejdet af Mejnerts Mølle og Økologisk Landsforening, der opfordrer til at man naturligvis anvender økologiske ingredienser.

Ved at vælge økologisk frem for konventionelle...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum opskrift: Grønkål med mormordressing

De fleste kender måske bedst grønkålen fra julebuffeten grønlangkål, men den smukke, mørkegrønne kål er også herlig i en lækker og enkel efterårssalat med pærer, ristede solsikkekerner og blåbær, eller lynstegt sammen med andre dejlige efterårsgrøntsager. Prøv også Camilla Plums opskrift på den...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Kagefad House Doctor

Kagefad House Doctor

Bæredygtigt engangsservice

Bæredygtigt engangsservice

Brødkurve i søgræs

Brødkurve i søgræs

AJ peberkværn Stelton

AJ peberkværn Stelton

Shopping Nyheder
Stentøj Cara House Doctor

Stentøj Cara House Doctor

Sommer, af Camilla Plum

Sommer, af Camilla Plum

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Kai Gade Hansen plakat

Kai Gade Hansen plakat

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Shopping
Loppemarkeder 2023
^