Fra bogen Sund på den fede måde, bringer vi her en af madskribent Lone Kjærs yndlingsopskrifter Kartoffelsalat med varmrøget laks.
"Selv om denne salat smager lidt af sommer, kan den sagtens serveres året rundt. Lakse- eller ørredrogn er dyrt og ikke nødvendigvis et must, men det pynter salaten og smager godt til denne salat", skriver forfatteren.
Læs anmeldelse af <link https: www.kvindeguiden.dk _self> kogebogen >>
4 personer
Ingredienser
• 600 g små kartofler
• 200 g varmrøget laks
• 1 æble, fx Granny Smith el. andet syrligt æble
• 1½ dl syrnet fløde 9%
• 1 spsk god mayonnaise
• 1 spsk æbleeddike
• salt og friskkværnet peber
• 1 bundt purløg
• 1 bundt forårsløg
• 1 potte brøndkarse
• evt. 1 spsk lakse- el. ørredrogn
Tilbehør
• groft brød
Tilberedning
• Kog kartoflerne i ca. 12 minutter, til de er lige netop møre, og pil dem.
• Pluk fisken i mindre stykker. Halver æblet, fjern kernehuset og skær æblet i både.
• Rør syrnet fløde med mayonnaise og eddike og smag til med salt og peber.
• Vend kartoflerne med laks, æble, dressing og klippet purløg. Snit forårsløgene og top det på salaten sammen med brøndkarse og evt. lakse- eller ørredrogn. Server med brød.