Søde kartoffelbrød
(Bagværk: 18 skiver)
Ingredienser
- 1 stor sød kartoffel eller 2 små
- 3 dl lunken vand
- 1 spsk. fiberHUSK
- ½ tsk. salt
- 3 spsk. chiafrø
- 2 dl græskarkerner
- ¼ tsk. bagepulver
- 2 æg
- 2 dl mandelmel
- 4-5 dl boghvedemel
Pynt
- En håndfuld græskarkerner
Sådan gør du:
- Tænd for ovnen på 175 grader varmluft.
- Skræl kartoflen, skær den i mindre stykker, og kog dem i ca. 20 min., indtil de er så møre, at de slipper gaflen, når du prikker i dem.
- Lad kartoffelstykkerne køle af, og blend dem derefter til en cremet masse.
- Pisk vand, fiberHUSK, salt, chiafrø, græskarkerner, bagepulver og æg sammen.
- Tilsæt herefter kartoffel-cremen, og rør mandelmel og boghvedemel i blandingen.
- Dejen vil være lidt klistret, men man skal kunne forme et brød med fingrene.
- Bag det i ovnen i ca. 45 min.
- Brødet kan evt. fryses