Ingredienser
Vand, havredrik eller sojamælk, æg, havregryn, gær, sukker, hvedemel, flydende becel, kardemomme, kanel, perlesukker og muffinforme.
Opskrift
- Bland 3 dl. lunken vand, 1 dl. havredrik og 1 æg
- Tilføj 2 dl. havregryn og lad grynene suge væde et øjeblik
- Rør 50 g. gær og 2 spsk. sukker i dejen
- Tilføj hvedemel lidt ad gangen, så alle ingredienserne samler sig til en lind dej
Tip:
Er din dej enten for klæg eller for hård, går det ud over hæveevnen. Derfor er det vigtigt, at få tilføjet den rette mængde mel, hvilke afhænger lidt af, hvor meget væde havregrynene har suget. Du kan tjekke om der er tilføjet tilstrækkelig mel ved at trykke en ren finger ned i dejen. Når dejen føles blød og slipper, så er den klar.
- Drys mel på bordet og hæld dejen ud på bordet
- Rul dejen ud med en kagerulle, vend dejen undervejs, så den rulles på begge sider
- Rul til dejen er ca. ½ cm tyk
- Drys kardemomme, kanel og sukker hen over hele det udrullede dej
- Hæld og fordel lidt flydende Becel udover krydderier og sukker
- Rul dejen sammen og skær den i skiver, og læg dejskiverne i muffinforme
- Strø perlesukker over kanelbollerne og lad dem hæve i 20 minutter
- Bag bollerne ved 200 grader i ca. et kvarter til de er gyldne