Antal personer: 4
Ingredienser:
- 300 g skalrejer fx kæmperejer (fra frost, optøede)
- 3 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg
- frisk ingefær
- frisk chili
- 5 dl grønsagsbouillon
- 1 dåse kokosmælk (4 dl)
- saft af 2 limefrugter
- 3 tsk. sukker
- 4 spsk. fiskesauce
- 2 forårsløg
- Evt. friske korianderblade
Sådan gør du:
- Pil rejerne og steg skallerne i olie ved kraftig varme sammen med finthakket hvidløg, ingefær og chili i et par minutter.
- Hæld bouillonen i og lad suppebasen koge i 10 minutter.
- Hæld suppen gennem en sigte.
- Hæld suppen tilbage i gryden, tilføj kokosmælk og kog op.
- Skru ned for varmen, og smag til med sukker, limesaft og fiskesovs.
- Lad retten småsimre.
- Vend rejerne i olie og steg dem på panden i ca. 3-4 minutter, til de er gennemstegte.
- Sæt rejerne på træspyd.
- Rens forårsløgene og snit dem fint. Drys dem over den færdige suppe evt. sammen med korianderblade.
- Server suppen med rejespyd.