Rund og nøddeagtig smag
Den lille jordskokke er karakteriseret ved en rund og nøddeagtig smag samt et knoldet ydre, som gør grøntsagen til noget helt specielt. Den er utrolig nem at tilberede og kan både bruges som tilbehør og hovedret. Skær for eksempel jordskokkerne midt over, bag dem i tre kvarter i ovnen og spis dem i stedet for kartofler. Du kan også hurtigt og nemt tilberede en lækker og mættende jordskoksuppe til en kold efterårsdag.
Nem og fiberrig
Foruden at være nem at have med at gøre, er jordskokken også en meget næringsrig rodfrugt. Den lille knold er nemlig sprængfyldt med kulhydratet inulin, og det har positive effekter på tarmfloraen. Samtidig er jordskokker rige på fibre, og de er derfor meget mættende og kan med fordel erstatte traditionelt tilbehør som kartofler eller pasta.
Tips
- Jordskokken skal blot gøres ren med en børste, så er den klar til brug.
- Jordskokken er at finde i butikkerne fra primo august til midt i februar.
- Opbevar jordskokkerne på køl, det forlænger holdbarheden.
Opskrifter med jordskokker
Bagte jordskokker
- Vask jordskokkerne og skær dem midt over.
- Læg dem i et ildfast fad med lidt olie og krydr med salt og peber.
- Bag jordskokkerne i ovnen ved 200 grader i tre kvarter.
- Spis de bagte jordskokker som tilbehør til al slags kød.
- Kartoffel, rødbede, persillerod og pastinak kan erstatte nogle af jordskokkerne.
Jordskokkesuppe
- Vask jordskokkerne og skær dem i store tern.
- Kog jordskokkerne møre med en bouillonterning.
- Blend suppen og smag til med salt, peber, muskatnød og mælk.
- Servér med groft brød og eventuelt en mørk ale. Det fremhæver den fantastiske smag.
Prøv også: