Rivièra Maison bakke
Zink potter
Håndklædeholder by Wirth
Sæber Meraki
Jordbærsyltetøj med hyldeblomst
Redaktionen

Lav dit eget friske, lækre syltetøj med to af denne årstids bedste råvarer fra naturen - jordbær og hyldeblomst!

Det skal du bruge:

  • 500 g. jordbær
  • 2-3 skærme/klaser hyldeblomster
  • 500 g. sukker

Desuden:

  • en hulske til at fjerne skum, når marmeladen koger op.
  • en stor hultragt og fine mærkater til marmeladeglassene er gode at have klar, når du går i gang med sommerbærrene.


Sådan gør du
Skyl og nip jordbærrene, skær dem i halve og læg dem i en gryde sammen med sukker og hyldeblomster. Rør rundt, og kog i 10 minutter. Fjern evt. skum med en ske undervejs.
Sluk og hæld på glas !
Syltetøjet kan holde sig uden konserveringsmiddel et godt stykke tid pga. det store sukkerindhold.

TIP:
Si noget af saften fra undervejs i marmeladekogningen, hvis du synes, der er for meget. Saften kan fortyndes med vand til fx en lækker, frisk hyldeblomst/jordbær saft.

Opskrifter & råvarer
Tomater - Sådan!

Det er lige nu vi skal nyde tomaterne, for det er lige nu de er allerbedst ! Her får du 10 tips til, hvordan du får mest ud af den skønne og sunde grøntsag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Fyldte tomater

Nyd de nye, store tomater bagte - som her med mandler og ris.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kirsebær & blomme shake

Modne blommer og kirsebær er skønne at nyde som de er, men kan også bruges i en herlig smoothie!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tomatmad med gedeost og parmaskinke

Blandt tomatsæsonens absolut favoritserveringer er et herligt stykke smørrebrød med store stykker tomat og frisk gedeost.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kryddersmør - Rør din egen kryddersmør med dine yndlingskrydderurter

En god kryddersmør kan tilføje retten en rund og lækker smag af dine yndligskrydderier. Til fisk og skaldyr passer en lækker kryddersmør med dild eller karse. Kryddersmør med sennep og friske krydderurter er godt til kogte grøntsager, grillet kød, mens kryddersmør med citron og paprika er dejligt...

Læs mere
Sensommer
Krydderurtesalt

Har du friske krydderurter tilovers, så husk, at du kan få glæde af dem senere ved at fryse eller tørre krydderurterne. Af krydderurter, som fx timian, citronmelisse, salvie, mynte og estragon, kan du også fremstille din egen krydderurtesalt.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Focacciabrød med rosmarin

Nem opskrift på alletiders focacciabrød med rosmarin.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krydderurte dip

Det kan være lidt af en udfordring, at holde liv i de krydderurter, man køber i supermarkedet. Oftest kommer de fra store industridrivhuse, hvor de får lys, gødning og hvor luftfugtigheden er høj. Da de optimale vækstbetingelser er svære at kopiere hjemme, gælder det om at nyde krydderurterne inden...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmebagte lune og luftige croissanter

Hjemmebagte luftige smør-croissanter - lige til at dyppe i café au lait´en søndag morgen. Det kræver lidt omhu, men ved gentagende gange at rulle dejen ud og folde over, får croissanterne den helt rigtige luftige struktur.

Læs mere
Sommer
Kom nemt i gang med at sylte - 8 suveræne syltebøger

Det er ganske tilfredsstillende at sylte lidt af havens høst, så man har skønne, hjemmelavede marmelader, pickles og surt, når sommeren går på held.

Otte bøger, skrevet af nogle af Danmarks mest rutinerede og engagerede madskribenter, viser hvordan du nemt kommer i gang. Bøgerne anviser, trin for...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Sådan opbevarer du bedst dine madvarer

Sådan opbevarer du bedst dine madvarer

5 uundværlige køkkengadgets

5 uundværlige køkkengadgets

Riviera Maison barstol

Riviera Maison barstol

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Nye Bøger
Send en hilsen
^