Rivièra Maison bakke
Heathcote & Ivory Morris & Co.
Hübsch - Se den nye kollektion
Broste Copenhagen - Sofa nyhed

Foto: Tia Borgsmidt

Jordbær 'cheese' kage med mandelbund

Fra Lisbeth Tordendahl smukke og inspirerende bog 'Det søde - sundhed & nydelse', bringer vi her opskriften på den mest delikate jordbær 'cheese' kage med mandelbund.

8 stykker

Ingredienser:

  • 200 g mandler
  • 1½ dl havregryn
  • 1 dl fuldkornsrismel
  • salt
  • 40 g kokosolie eller smør
  • ½ dl vand
  • 1 dl + 1 tsk ahornsirup
  • 5½ dl rismælk
  • 2 spsk majsstivelse
  • 300g (optøede) jordbær
  • 3 spsk agar-agar flager (vegetabilsk geleringsmiddel af tang)
  • Friske jordbær

Lav først bunden:

  • Blend 100 g mandler med havregryn til mel i en elektrisk kværn.
  • Bland det med rismel og en knivspids salt.
  • Smelt kokosolie/smør i en lille gryde med vand og ½ dl ahornsirup.
  • Bland det i melet og saml dejen.
  • Tryk dejen jævn i en smurt springform og bag ved 200° i 30 minutter. Køl af.
  • Smut de resterende 100 g mandler. 

Forbered mandelcreme:

  • Kom 1 dl mandler i blenderen med 2½ dl rismælk, majsstivelse og 1 tsk. ahornsirup. Blend det glat og hæld i en kasserolle.

Jordbærcreme laves når bunden er afkølet:

  • Resten af de smuttede mandler blendes glatte med 2 dl rismælk. Tilføj herefter 1 dl rismælk og ½ dl ahornsirup. Hæld det i en gryde og rør agar-agar flagerne i. Bring i kog under omrøring og kog til flagerne er opløst. Pisk jævnligt. Lad det stå 5 minutter. Blend de optøede jordbær og bland dem i cremen.
  • Klip bagepapir i en lang bred strimmel, der kan beklæde formens sider, så jordbærcremen ikke rører formen. Hæld jordbærcremen over og stil det i køleskab ca. 15 minutter til overfladen er helt stivnet.
  • Bring nu mandelcremen i kog og lad den småkoge et par minutter. Rør konstant. Lad cremen køle lidt ned og fordel den så over jordbærlaget. Pynt med friske eller frysetørrede jordbær.
  • Kagen er bedst på dagen.
Sensommer
Krydderurtesalt

Har du friske krydderurter tilovers, så husk, at du kan få glæde af dem senere ved at fryse eller tørre krydderurterne. Af krydderurter, som fx timian, citronmelisse, salvie, mynte og estragon, kan du også fremstille din egen krydderurtesalt.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Focacciabrød med rosmarin

Nem opskrift på alletiders focacciabrød med rosmarin.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krydderurte dip

Det kan være lidt af en udfordring, at holde liv i de krydderurter, man køber i supermarkedet. Oftest kommer de fra store industridrivhuse, hvor de får lys, gødning og hvor luftfugtigheden er høj. Da de optimale vækstbetingelser er svære at kopiere hjemme, gælder det om at nyde krydderurterne inden...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmebagte lune og luftige croissanter

Hjemmebagte luftige smør-croissanter - lige til at dyppe i café au lait´en søndag morgen. Det kræver lidt omhu, men ved gentagende gange at rulle dejen ud og folde over, får croissanterne den helt rigtige luftige struktur.

Læs mere
Sommer
Kom nemt i gang med at sylte - 8 suveræne syltebøger

Det er ganske tilfredsstillende at sylte lidt af havens høst, så man har skønne, hjemmelavede marmelader, pickles og surt, når sommeren går på held.

Otte bøger, skrevet af nogle af Danmarks mest rutinerede og engagerede madskribenter, viser hvordan du nemt kommer i gang. Bøgerne anviser, trin for...

Læs mere
Sensommer
Hjemmelavet mysli

Start dagen med en yoghurt og en hjemmelavet mysli med de gryn, nødder og kerner, du holder allermest af. Tilføj frisk eller tørret frugt samt evt. honning, og du har et velsmagende måltid, der giver god energi til krop og hjerne, maven noget at arbejde med.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Krydret ribsgelé

Ribs er fantastiske, både som gelé og i syltetøj. Her anviser Dansukker, hvordan du selv fremstiller en krydret ribsgelé, som er dejligt tilbehør til både kød og fjerkræ.

Læs mere
Sommer
Opskrift: Minns rabarberkage

Man behøver ikke have opholdt sig længe i Sverige, før man støder på ordet ’fika’. I mit tilfælde blev jeg bekendt med begrebet, da genboen til det hus, hvor jeg ferierede, kiggede forbi og spurgte: ”Är det inte dags att fika?” Mens jeg vred min hjerne for at gætte, hvad hun spurgte om, kom hun mig...

Læs mere
Sommer
Spis dine haveblomster - rose, lavendel & pelargonier

Både rosenblade, lavendel og nogle duftpelargonier kan anvendes til at give smag eller dekorere madretter med. Det ser helt fantastik ud, og det smager spændende. Et nemt og meget dekorativt tip er at fryse blomsterbladene og servere dem i en punch eller velkomstdrink.

Læs mere
Sommer
Grillede tigerrejer med pamaskinke og salvie

En skøn, enkel og nem opskrift til grillen, som både fungerer som let forret eller som del af sommerens tapasbord.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Tip: Sådan laver du nemt<BR> lækre retter med din stavblender

Tip: Sådan laver du nemt
lækre retter med din stavblender

Køkkenrulleholder

Køkkenrulleholder

Broste Copenhagen Nordic Coal

Broste Copenhagen Nordic Coal

Skiferplader

Skiferplader

Nye Bøger
Send en hilsen
^