Tommy Hilfiger
500 e-bøger for børn
AVIVIR Baobab
Danmarks Dufte:<BR> Mild og duftende hudpleje
Opskrift: Indisk butterchicken
Redaktionen

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Hovedret til 4

BUTTERCHICKEN

Ingredienser ..:

  • 16 kardemommekapsler - frøene herfra
  • 2½ dl syrnet mælkeprodukt
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 3 små hakkede fed hvidløg
  • 1 tsk garam masala (indisk krydderiblanding)
  • ¼ tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk sukker
  • 4 kyllingefileter (ca. 550 g)
  • 50 g smør
  • 3 grofthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
  • 2 dl vand
  • 50 g smør - smeltet
  • ½ dl grofthakkede friske korianderblade
  • 2 spsk hakkede grønne chilipebere
  •  

Tilberedning ...:

  • Knus kardemommefrø i en morter.
  • Kom det syrnede produkt i en skål sammen med tomatpuré, ingefær, hvidløg og de øvrige krydderier. 
  • Vend marinaden godt sammen. 
  • Skær kyllingefileterne i hver 3 stykker og kom dem i marinaden. 
  • Lad kødet marinere tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Garam masala er et indisk inspireret blandingskrydderi der typisk indeholder koriander, kryddernellike, spidskommen, kanel og muskatnød samt sort peber og paprika. 

BANANRAITA

Ingredienser:

  • 2½ dl syrnet mælkeprodukt
  • 2 bananer i små tern (ca. 200 g)
  • 5 forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilberedning: 

  • Vend det syrnede produkt sammen med banan, forårsløg (gem lidt til pynt), spidskommen, salt og peber. 
  • Stil raitaen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. 
  • Smag til. 
  • Kom raitaen i en skål og pynt med forårsløg, lige inden serveringen.
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg løgene under omrøring i ca. 1 min. og tag dem op. 
  • Tag kyllingekødet op af marinaden - med det der hænger ved - og brun kødet ca. 1 min. på hver side.
  • Kom vand, de stegte løg og resten af marinaden i panden og kog retten ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
  • Kom den krydrede butterchicken i en varm skål og hæld det smeltede smør over. 
  • Drys korianderblade og chili på retten og server sammen med ris, naanbrød og bananraita.


Tip: 
Kardemomme- og korianderfrø kan evt. ristes i en pande, et kort øjeblik, inden de knuses. Vil man have en rigtig hot ret, kan man lade være med at fjerne de hvide vægge i chilipeberne - det er der, meget af styrken sidder. Man kan "skrue op og ned" for styrken afhængig af, hvor meget af de hvide vægge man tager med.

Kilde: Opskrifter udviklet af Arla Karolines Køkken

Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter. At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det betyder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af bælgfrugter

Tørrede bønner, ærter og linser er fulde af mættende fibre og sunde proteiner. Mange vælger at købe dem på dåse, fordi tilberedningen forekommer dem besværlig, men når man først har fat i rutinen, så vil man opleve, at det faktisk ikke tager ret lang tid selv at tilberede dem. At mestre teknikken...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Moules Marinières - Friske muslinger med grønsager og krydderier

Blåmuslinger er tidens populære delikatesse, og samtidig overraskende nemme at tilberede. I den klassiske opskrift, Moules Marinières, dampes de friske muslinger med grønsager og krydderier, og serveres med hvidløgsbrød eller friskbagt flutes med Aioli.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Årets Fuldkornsdag 2022: Få opskriften på superlækkert fuldkornsrugbrød

I anledningen af Årets Fuldkornsdag, den 21. januar, vil Fuldkornspartnerskabet sørge for at vi alle ved, hvordan man nemt bager et superlækkert fuldkornsrugbrød.

Her får du opskriften, udarbejdet i samarbejde med den populære madblogger, Cathrine Brandt, som er surdejsnørd og forfatter til...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte ostestænger

Sprøde grissini med ost er en lækker snack, oplagt til tapas - og overraskende nemme at lave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Dip og dyppelse med hvidløg

Opskrifter på de dejligste dip og dyppelse til salater, fiske- og skaldyrsretter, brød og grøntsagsstave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gulerodssuppe med sprøde kikærter

Guleroden er jo en kendt og elsket rod i alverdens dejlige sammenhænge. Den kan både nydes rå i salater og som snack, stegte og grillede, i mos med andre rødder og i kager. Men især i de kolde vintermåneder hitter gulerødder i suppeform.

Fra Marie Melchiors dejlige bog, Vild med rødder, får du her...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte bagels

Hjemmebagte Bagels er skønne og praktiske, og helt ideelle til madpakken. Bagels er gode med røget laks, men også perfekt til din BLT sandwich med kylling & bacon, salat og en god dressing. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gravad laks

Gravad betyder at indgnide rå fisk med salt, sukker, dild og krydderier. Efter 1-3 døgn trækkes væsken ud af kødet og giver fisken en helt ny konsistens og smag. Syltet fennikel kan med fordel laves på forhånd. Lav rigeligt, for de smager også dejligt i en frisk salat!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Svensk jul: Klassiske svenske pepparkakor

De duftende svenske ingefærsmåkager 'pepparkakor' med kanel, kardemomme, ingefær og nelliker, nydes året rundt i Sverige, og i julen er de små, krydrede kager en absolut favorit blandt julelækkerierne.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Skål - By Room

Skål - By Room

Tallerken Roy Kirkham

Tallerken Roy Kirkham

Drikkeglas Rivièra Maison

Drikkeglas Rivièra Maison

Shopping Nyheder
Spisestuestole hos BOBO

Spisestuestole hos BOBO

Vasketøjskurv på hjul

Vasketøjskurv på hjul

Roy Kirkham tehætte Redoute Roses

Roy Kirkham tehætte Redoute Roses

Er du også vild med sildeben?

Er du også vild med sildeben?

Nye Bøger
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
Den Store Brødbog - af Martin Johansen

Savner du inspiration til sunde, skønne hjemmebagte brød, så er der rigtig meget at hente i bogen'Den Store Brødbog'. Her deler bogens forfatter, Martin Johansson, ud af sin store viden om gærbrød, surdejsbrød og fuldkornsbrød.

Læs mere
^