Kategorier:
Opskrifter & råvarer
-
Årstidens råvarer
Hvide asparges med hollandaise og pocheret æg
4 personer
Hollandaise
Ingredienser
- 1 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 3 dl hvidvin
- 2 dl hvidvinseddike
- 1 laurbærblad
- 4 æggeblommer
- 2-3 spsk citronsaft
- 250 g smør
- Salt
- Evt. lidt hvid peber
Tilberedning:
- Pil løg og hvidløg og skær løget i kvarter.
- Kom løg, hvidløg, hvidvin, eddike og laurbærblad i en gryde. Lad det koge i 10-12 minutter og lad derefter essensen stå og trække i 20 minutter.
- Bland æggeblommer og citronsaft i en gryde med lidt af essensen, her bestemmer du selv smagsstyrke, jo mere du kommer i, jo mere sur bliver den. Prøv med ½ dl essens.
- Smelt smørret i en anden gryde.
- Hæld det smeltede smør i en tynd stråle ned i æggeblommerne under konstant omrøring.
- Pisk grundigt over lav varme.
- Varm saucen op, indtil saucen har den rigtige konsistens. Som en lidt tynd creme. Må ikke blive over 70 grader, da den så skiller. Det er det sværeste ved hollandaisen! Er den blevet for tyk, så tynd den op med lidt vand eller citronsaft.
- Smag til med salt og evt. peber.
Pocheret æg
Ingredienser
- 4 store æg
- 3 l vand
- 5 dl eddike
- 2 l koldt vand
Tilberedning
- Slå æggene ud i hver sin skål.
- Kom vand og eddike i en gryde. Kog op. Bring vandet i bevægelse og hæld forsigtigt ægget ned i vandet. Lad det pochere 3-4 minutter.
- Pocher 1-2 æg ad gangen. Vandet må ikke koge, imens ægget pocherer.
- Tag ægget op af vandet med en hulske, læg det øjeblikkeligt i iskoldt vand for at standse kogningen.
Hvide asparges
Ingredienser
- 8 asparges
- 200 g lakserogn
- Karse til pynt
- Frisésalat til pynt
Tilberedning
- Skræl aspargesene fra top mod bund. Knæk de nederste 2 cm af bunden.
- Gril aspargesene på en grillpande i 2-3 minutter ved høj varme.
- Server med hollandaise, pocheret æg og pynt med rogn, karse og frisésalat.