4 personer
Hollandaise
Ingredienser
- 1 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 3 dl hvidvin
- 2 dl hvidvinseddike
- 1 laurbærblad
- 4 æggeblommer
- 2-3 spsk citronsaft
- 250 g smør
- Salt
- Evt. lidt hvid peber
Tilberedning:
- Pil løg og hvidløg og skær løget i kvarter.
- Kom løg, hvidløg, hvidvin, eddike og laurbærblad i en gryde. Lad det koge i 10-12 minutter og lad derefter essensen stå og trække i 20 minutter.
- Bland æggeblommer og citronsaft i en gryde med lidt af essensen, her bestemmer du selv smagsstyrke, jo mere du kommer i, jo mere sur bliver den. Prøv med ½ dl essens.
- Smelt smørret i en anden gryde.
- Hæld det smeltede smør i en tynd stråle ned i æggeblommerne under konstant omrøring.
- Pisk grundigt over lav varme.
- Varm saucen op, indtil saucen har den rigtige konsistens. Som en lidt tynd creme. Må ikke blive over 70 grader, da den så skiller. Det er det sværeste ved hollandaisen! Er den blevet for tyk, så tynd den op med lidt vand eller citronsaft.
- Smag til med salt og evt. peber.