- Madlavning
Honningens karakteristiske smag gør den særlig velegnet som sødemiddel i blandt andet
bagværk og slik, i te og saft, fermenteret frugt og grøntsager, dressinger og marinader.
Honning er langtidsholdbar. Honning fordærves ikke, ligesom andre madvarer, af bakterier, og kan derfor holde i flere hundrede år i en forseglet beholder. - Hudpleje
Honning har nogle anti-inflammatoriske og antibakterielle egenskaber, der gør den velegnet til hudpleje og kosmetiske produkter. Honning virker samtidig plejende og fugtgivende, og er derfor en særlig populær komponent i blandt andet læbepomade, ansigtsmasker og hårbalsam.
Se fx, hvordan du selv fremstiller en skøn body wash med kokos- eller mandelolie og honning. - Duft
Honning har en sød og let krydret duft, og bivoksen kan bruges som levende lys, mens honningen kan tilføje duft til fx sojalys. - Sundhed
Propolis: Ved at tygge knopper fra træer, producerer bier det harpikslignende propolis, som de bruger som byggemateriale. Propolis har, ligesom honning, nogle antibakterielle, anti-inflammatoriske og svampedræbende egenskaber, der gør det populært som kosttilskud og som salve til sårheling.
Probiotika: Honningens indeholder probiotika, der bidrager til bakteriekulturen i tarmen, som har indflydelse på fordøjelsen, immunforsvaret og kroppens evne til at bekæmpe fremmede bakterier.
Læs mere om honnings sundhedsfremmende egenskaber