Hokkaidosuppe med ristede porrer og naanbrød

En skøn efterårssuppe med græskar, hvor hokkaidoen sagtens kan byttes ud med indmaden fra et Halloween-græskar. Det orange græskar er noget fastere end almindelig græskar, men smagen er stort set den samme. Derfor kan man snildt erstatte hokkaidoen med det orange græskar, eller med butternut squas, for den sags skyld.

Hokkaidosuppe

Ingredienser:

  • 2 store løg i tern
  • 100 g kalkunbacon
  • 1 tsk olie
  • 2 fed presset hvidløg
  • chili efter smag (kan udelades)
  • 7 dl vand eller god suppe
  • 300 g grofthakket hokkaido 
  • salt 
  • 2 tsk frisk timian 
  • 1 tsk sukker 
  • 2 spsk citronsaft 
  • bouillonterning - hvis der ikke bruges suppe/fond

Sådan gør du:

  • Sauter løg, bacon og hvidløg i olien sammen med chili og timian til løget bliver glasklart i farven. 
  • Skrællet hokkaido grovhakkes.
  • Tilsæt hokkaidokødet og sauter det i et minuts tid. 
  • Tilsæt vand/ suppe og lad suppen simre godt igennem. 
  • Blend suppen til sidst og smag til med salt, en anelse sukker og krydderier.

Suppen vinder meget i smagen, når der bruges en god suppe eller fond – eksempelvis fra en kogt kylling. Der er bacon som drys til suppen. Vi har valgt også at bruge bacon i selve suppen for at give en ekstra god og røget smag.

Drys af ristede porrer og kalkunbacon

Ingredienser:

  • 2 porrer 
  • 150 g kalkunbacon 
  • 1 spsk olie

Sådan gør du:

  • Skær porrer og bacon ud i tern og sauter det i olien til det gyldner. Bruges som drys på suppen.

Naanbrød

Ingredienser:

  • 300 g mel 
  • 1 tsk sukker 
  • ½ spsk bagepulver
  • ½ tsk salt 
  • 1 æg
  • 1 dl minimælk
  • 2 tsk smeltet smør

Sådan gør du:

  • Rør alle de tørre ingredienser sammen og dan en fordybning i midten.
  • Hæld ægget heri og rør det langsomt ud i melet.
  • Tilsæt så mælken og ælt dejen så den bliver glat og smidig.
  • Sæt den til at hvile i gerne 3 timer.
  • Fordel dejen i 6 kugler, der rulles flade.
  • Læg dem på bagepapir og pensel med smørret.
  • Bag den i 6 min. ved 275C. 
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum: Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager

Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager, skriver Camilla Plum. Mens syltning normalt indebærer at ingredienserne koges med lage, så anvendes der ved råsyltning rå, fintsnittet grøntsager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tabouleh med solmodne tomater, og salat med kylling og fuldkornsknas

Der er et særligt fokus på smag, sundhed og friske råvarer, når vi laver mad, skriver Fuldkornspartnerskabet. Ifølge deres nye undersøgelse, så vægter danskerne smagen, men for 60% indgår der også grundige overvejelser om, hvorvidt måltidet bidrager til sundheden. Friske råvarer er også højt…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Asiatiske chili- & honningmarinerede kyllingespyd

En nem og hurtig opskrift på de lækreste asiatisk inspirerede kyllingespyd med cherrytomater, løg, peberfrugt og kylling vendt i sød chilimarinade og sesamfrø.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
DIY: 10 kreative idéer og opskrifter med lavendel

Den smukke, blå, duftende lavendel er en super anvendelig blomst. Den er smuk og dekorativ i haven, i krukker på altanen, i buketter og bundet i lavendelkrans. Lavendel tilføjer delikat smag og duft i sirupper, hvilket er en himmelsk oplevelse på croissanter og pandekager.

Af blomsten kan man…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for blåbær: Hjemmelavet is med blåbær

Nu er det sæson for vilde blåbær, som er modne og plukkeklar i juli og august. De små delikate bær vokser især på blåbærbuske på den jyske hede, i lysninger i skove og plantager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Praktiske tips til fremstilling af bærsaft og -marmelader

Rigtig mange af os hygger os hvert år i køkkenet med hjemmegjorte marmelader. Men hvilke sorter af bær skal man vælge? Og hvordan får man mest muligt ud af årets bærhøst?

Læs mere
Sensommer
Blommesæson: Mirabeller og store mørkeblå sveskeblommer

Sensommeren er skøn og lige nu kan man nyde søde, saftige danske blommer. Blommer dyrkes i alle verdensdele, men mange blommeelskere mener, at vi i Danmark har nogle af verdens bedste på grund af det skiftende klima.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ditte Julies cheesecake med chokolade og brombær

Med inspiration i årstiderne, sæsonernes råvarer og naturens farver, har den passionerede kagenørd, Ditte Julie Jensen, udarbejdet en hel stribe bøger fulde af opskrifter på de smukkeste og mest delikate kager. Fra bestseller 'Tid til Kage' bringer vi her hendes opskrift på den lækreste cheesecake…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
3 skønne franske salater

I Provence, såvel som alle andre steder i Frankrig, er salat en vigtig ret, som enten kan stå alene som en frokost- eller forret, eller som fungerer som tilbehør til fx ost, pølse eller paté.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^