Tine K Home
Engelsk porcelæn
Sommerudsalg 50 %
Louisiana plakater
Hjemmelavet hyldeblomstsaft
Redaktionen

Nu blomstrer hylden, og med de duftende blomsterskærme kan man fremstille den dejligste hyldeblomstsaft. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk. Vi bringer opskriften på hyldeblomstsaft her.

Ingredienser:

  • 40 hyldeblomst-skærme uden stilk
  • 50 gram citronsyre
  • 2 usprøjtede citroner - både saft og skal benyttes
  • 1½ kg. lys rørsukker
  • 2 l. kogende vand
  • 1 dessertske flydende atamon(konserverings- midel), med mindre saften skal fryses

NB! Brug ikke hyldeblomster, der står langs trafikeret vej!

Opskrift:

  • Mens nogen vælger at skylle hyldens blomsterskærme i koldt vand, skriver en læser, at man ikke skal skylle dem, da man derved skyller pollen og smag ud af blomsterne. Hun anbefaler at man istedet lader hyldeblomstskærmene ligge på havebordet i 20-30 minutter, hvorefter de fleste små insekter forsvinder af sig selv.
  • Klip blomsterne af stilkene. Stilkene giver saften en bitter smag.
  • Læg blomsterne i stor skål. Drys rørsukker over blomsterne. Opløs citronsyren i lidt varmt vand og bland det med saft og skal af citronerne.
  • Hæld citronblandingen over blomsterne og hæld kogende vand på.
  • Dæk med et klæde og lad saften trække i køleskabet i 4 døgn. Rør af og til.
  • Si saften og frys den i små portioner.
Opskrifter & råvarer
Opskrifter med hyldeblomst

Din hjemmelavede hyldeblomstsaft kan bruges til andet end drikkelse. Her får du lækre opskrifter på hyldeblomstsorbet og hyldeblomstchokoladesovs, som meget vel kan nydes sammen med hyldeblomstpandekagerne.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af nye kartofler

Nye kartofler er en eftertragtet delikatesse, og hvert år står folk i kø for at købe forårets første. I år blev de første danske frilandskartofler gravet op på Samsø i april, og solgt til 1.500 kroner per kilo. Dagligvarebutikkerne har endnu ikke fået Samsø kartofler til mere rimelige priser, til...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Årets kartoffelmad 2019

Sæsonen for de små, fine, nye danske frilandskartofler skal fejres med en delikat smørrebrødsklassiker: Kartoffelmaden. Faktisk er smørrebrød med kartofler på så populært, at selv finere danske frokostrestauranter har det med på menuen, og på kartoffeløen Samsø er kartoffelmaden så feteret, at den...

Læs mere
Sommer
Jordbærtærter uden ovn

Her er opskriften på en tærte, som smager ligeså liflig, som den ser ud - og så skal den slet ikke i ovnen! Til gengæld skal den i køleskabet to gange, inden den er klar til at blive serveret. Men dekorativ og velsmagende, det er den!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarberkompot

Rabarber er måske bedst kendt for – i bogstavelig forstand - at tage det sure med det søde i skønne kager og desserter, men de lange stængler er også ganske velegnet, når de serveres som kompot til f.eks. grillet kød og fjerkræ. Her får du opskrifter på rabarberkompot og spinatfrikadeller, som fx...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Paella med kylling og skaldyr

Listen af ingredienser til paella, se lang og uoverskuelig ud, men når du først har dem i hus, så er det ikke nogen svær ret at tilberede. Og smagen af den klassiske, spanske ret, er en helt igennem uovertruffen oplevelse.

Læs mere
Forår
Rabarbertid

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de fine stilke fra jordbærrabarber, som er en af forårets første sorter, saftige og fulde af smag. Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og lagkager såvel som i kompot til rodfrugter, fjerkræ, salat, is, jordbær og ost.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarbercrumble

Rabarber-Crumble er den klassiske søde-syrlige sommerdessert med sprød crumble på toppen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hummus med skvalderkål

Prøv denne lækre og spændende udgave af hummus. Nyd den på godt brød og fx tun.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Varme hveder til Store Bededag

På fredag den 17. maj er det Store Bededag. Egentlig burde det hedde 'Store Hvededag' - for ikke mange andre af årets begivenheder er så tæt forbundet med indtagelsen af en enkelt fødevare. De store, lune og luftige hvedebrød er et hit, og i år har Fuldkornspartnerskabet udviklet en opskrift, på de...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Riviera Maison barstol

Riviera Maison barstol

Støbejernspander Nicolas Vahé

Støbejernspander Nicolas Vahé

Rue du Bac Etagére Riviera Maison

Rue du Bac Etagére Riviera Maison

Velourpolstret stol House Doctor

Velourpolstret stol House Doctor

Nye Bøger
Send en hilsen
^