Hjemmelavet hyldeblomstsaft
Ingredienser:
- 40 hyldeblomst-skærme uden stilk
- 50 gram citronsyre
- 2 usprøjtede citroner - både saft og skal benyttes
- 1½ kg. lys rørsukker
- 2 l. kogende vand
- 1 dessertske flydende atamon (konserverings- midel), med mindre saften skal fryses
NB! Brug ikke hyldeblomster, der står langs trafikeret vej!

Opskrift:
Mens nogen vælger at skylle hyldens blomsterskærme i koldt vand, skriver en læser at man ikke skal skylle dem, da man derved skyller pollen og smag ud af blomsterne. Hun anbefaler at man i stedet lader hyldeblomstskærmene ligge på havebordet i 20-30 minutter, hvorefter de fleste små insekter er forsvundet af sig selv.
- Klip blomsterne af stilkene. Stilkene giver saften en bitter smag
- Læg blomsterne i stor skål. Drys rørsukker over blomsterne. Opløs citronsyren i lidt varmt vand og bland det med saft og skal af citronerne
- Hæld citronblandingen over blomsterne og hæld kogende vand på
- Dæk med et klæde og lad saften trække i køleskabet i 4 døgn. Rør af og til.
- Si saften og frys denevt. i små portioner