Selvom du ikke har erfaring med at lave is, kan vi godt anbefale, at du prøver denne opskrift. Det er ikke så vanskeligt, at tilberede Elisabeth Johanssons hasselnøddeparfait - og den smager absolut himmelsk!
ca. 8-10 personer
Ingredienser
- 1 dl hasselnødder (ca. 60 g)
- 5 dl piskefløde
- 5 æggeblommer, pasteuriserede
- 1 dl flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- 4 spsk + 4 spsk hasselnøddecreme, fx Nutella
Opskrift
- Rist hasselnødderne på en tør pande, indtil skallerne begynder at blive brune og revner. Hæld nødderne op i et rent viskestykke, og gnid skallerne af. Hak halvdelen af nødderne groft.
- Pisk fløden til skum. Pisk ggeblommer,flormelis og vaniljesukker hvidt og
- skummende. Tilsæt 4 spsk hasselnøddecreme, og pisk til massen bliver jævn.
- Vend flødeskummet i. Beklæd en 2-liters terrine- eller sandkageform med husholdningsfilm.
- Hæld halvdelen af massen i. Varm resten af hasselnøddecremen i mikroovnen, til den er lunken og lidt mindre tyktflydende.
- Læg halvdelen af hasselnøddecremen i som striber, og drys de hakkede nødder over.
- Hæld resten af parfaitmassen i, og hæld det sidste af hasselnøddecremen på i dekorative striber, og drys de hele hasselnødder ud over. Sæt formen i fryseren i mindst 5-6 timer.
Skær isen op i skiver eller stykker, og server eventuelt friske ferskner eller hindbær til.
'VILD med is' er fra Gyldendals Forlag og kan lånes på biblioteker.