Hvorfor er banankage mere populær end gulerodskage?
Gulerodskagen over dem alle
Opskriften er fra Ditte Ingemanns inspirerende bog 'Sunde Søde Sager', som udkom fra Gyldendal i 2014, men som stadig kan købes på nettet.
Til 8 personer
Ingredienser
- 150 g mandelmel
- 125 g groft speltmel
- 2 tsk bagepulver
- 1½ tsk stødt kanel
- ½ tsk salt
- 3 æg
- 3 gulerødder
- 1 æble
- 40 g valnødder
- 70 g neutral olie, fx solsikkeolie
- 4 spsk kokossukke

Frosting
- 150 g flødeost
- 50 g skyr
- skal fra 1 øko citron
- 2 spsk ahornsirup
- ½ tsk ren vaniljepulver
Pynt
- Hasselnødder og evt. gulerodstoppe
Opskrift
- Bland mandelmel, speltmel, bagepulver, kanel og salt sammen i en skål.
- Riv gulerødder og æble på den grove side af et rivejern.
- Hak valnødderne groft.
- Bland æg, olie og kokossukker sammen, og bland det med de tørre ingredienser og valnødderne. Rør dejen godt sammen, og tilsæt reven gulerod og æble. ? Når dejen er ensartet, hældes den i en springform beklædt med bagepapir, Ø 22 cm.
- Bag kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 40-45 minutter, eller til den er gennembagt.
- Rør alle ingredienserne til frostingen sammen, og smag til.
- Fordel frostingen over den afkølede kage, og pynt med grofthakkede hasselnødder og evt. gulerodstoppe.
- Opbevar kagen på køl, indtil den skal serveres. Kagen holder sig fugtig og god i ca. 2 dage.