Grydestegt kalkunlår og honningkål

Grydestegt kalkunlår og honningkål 

Grydestegt fjerkræ med tomatpasta og en skøn spidskålssalat: En nem og skøn ret med masser af smag.

 

Honningkål

Ingredienser:

  • ½ spidskål
  • 1 spsk honning
  • ½-2/3 dl balsamico
  • 1 lille kvist rosmarin
  • Skal af ½ citron
  • 1 spsk soya

Sådan gør du:

  • Kålen befries for stokken, skæres i mundrette stykker og lægges i en skål med kogende vand i 10 minutter.
  • Si væden fra og tør kålen i et klæde, eller vrid vandet ud med hænderne.
  • Læg den på et fad. I en gryde smeltes honningen i balsamicoen ved mellem varme.
  • Tilsæt så resten af ingredienserne og kog marinaden ind til lidt under det halve.
  • Hæld marinaden over kålen og lad den trække.
  • Hvis du synes der er for megen honninglage, så gem resten til andre rå grøntsager.

 

Grydestegt kalkunlår

Ingredienser:

  • 1 løg i strimler
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 tsk olie
  • 2 kalkununderlår uden skind (kyllinge- og andelår kan også bruges)
  • 1 bakke (300g) tomater - grofthakket
  • 3-5 dl vand eller en dåse flået tomat
  • Salt og peber fra kværn
  • 2 laurbærblade
  • Evt. lidt finthakket chili efter smag
  • 2 spsk god ketchup
  • 1 pose soltørrede tomater - halverede

Sådan gør du:

  • Brun låret i olien i en teflongryde til de bliver gyldne. Tag dem op igen.
  • Tilsæt løg og sauter det til det er glasklart.
  • Tilsæt laurbærblad, hvidløg, salt og peber og vend det hele rundt 1 min. tid.
  • Læg lårene tilbage i gryden og tilsæt tomater og vand.
  • Lad retten simre ved svag til mellem varme i 45 min. (eller alt efter lårenes størrelse).
  • Tag lårene op og lad dem trække mens de holdes varme.
  • Skru op for varmen og lad saucen reduceres.
  • Smag den til med ketchup og alle krydderierne. Server 270g af kødet.

Pasta

Ingredienser:

  • Tomatsaucen fra kalkungryden
  • 70 g pasta (eller evt. istedet 5 kartofler på str. med æg)

Sådan gør du:

  • Kog pastaen al dente og vend den i tomatsaucen.
  • Server retten i en flot skål og pynt med brøndkarse .
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili chokoladekage  

Prøv denne fantastiske opskrift på en chokoladekage med chili. Den er fra Lene Tvedegaards populære bog 'Den lille stærke om chili', som handler om de små stærke labaner, som er så sunde og fantastiske i både mad og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lamb Karahi 

Lamb Karahi er en skøn, traditionel gryderet med rødderne dybt forankret i det pakistanske og nordindiske køkken. Det er ikke nogen svær ret, men kræver at man tålmodigt lader den simre længe, så krydderierne kan give retten den fulde aroma.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^