chinese homework helper dissertation writing service malaysia nottingham
Enamel Copenhagen
Studio Loma armbånd
Michael Kors ur - Darci Gold
Auro terrasseolie<BR> - miljøvenligt og slidstærkt
Grydestegt kalkunlår og honningkål
Redaktionen

Grydestegt fjerkræ med tomatpasta og en skøn spidskålssalat: En nem og skøn ret med masser af smag.

 

Honningkål

Ingredienser:

  • ½ spidskål
  • 1 spsk honning
  • ½-2/3 dl balsamico
  • 1 lille kvist rosmarin
  • Skal af ½ citron
  • 1 spsk soya

Sådan gør du:

  • Kålen befries for stokken, skæres i mundrette stykker og lægges i en skål med kogende vand i 10 minutter.
  • Si væden fra og tør kålen i et klæde, eller vrid vandet ud med hænderne.
  • Læg den på et fad. I en gryde smeltes honningen i balsamicoen ved mellem varme.
  • Tilsæt så resten af ingredienserne og kog marinaden ind til lidt under det halve.
  • Hæld marinaden over kålen og lad den trække.
  • Hvis du synes der er for megen honninglage, så gem resten til andre rå grøntsager.

 

 

Grydestegt kalkunlår

Ingredienser:

  • 1 løg i strimler
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 tsk olie
  • 2 kalkununderlår uden skind (kyllinge- og andelår kan også bruges)
  • 1 bakke (300g) tomater - grofthakket
  • 3-5 dl vand eller en dåse flået tomat
  • Salt og peber fra kværn
  • 2 laurbærblade
  • Evt. lidt finthakket chili efter smag
  • 2 spsk god ketchup
  • 1 pose soltørrede tomater - halverede

Sådan gør du:

  • Brun låret i olien i en teflongryde til de bliver gyldne. Tag dem op igen.
  • Tilsæt løg og sauter det til det er glasklart.
  • Tilsæt laurbærblad, hvidløg, salt og peber og vend det hele rundt 1 min. tid.
  • Læg lårene tilbage i gryden og tilsæt tomater og vand.
  • Lad retten simre ved svag til mellem varme i 45 min. (eller alt efter lårenes størrelse).
  • Tag lårene op og lad dem trække mens de holdes varme.
  • Skru op for varmen og lad saucen reduceres.
  • Smag den til med ketchup og alle krydderierne. Server 270g af kødet.

Pasta

Ingredienser:

  • Tomatsaucen fra kalkungryden
  • 70 g pasta (eller evt. istedet 5 kartofler på str. med æg)

Sådan gør du:

  • Kog pastaen al dente og vend den i tomatsaucen.
  • Server retten i en flot skål og pynt med brøndkarse .
Opskrifter & råvarer
Minirugbrød med chokolade

Skal der bages i weekenden, så kan vi varmt anbefale at bage de lækreste minirugbrød med chokolade.

Opskriften er udarbejdet af Mejnerts Mølle og Økologisk Landsforening, der opfordrer til at man naturligvis anvender økologiske ingredienser.

Ved at vælge økologisk frem for konventionelle...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum opskrift: Grønkål med mormordressing

De fleste kender måske bedst grønkålen fra julebuffeten grønlangkål, men den smukke, mørkegrønne kål er også herlig i en lækker og enkel efterårssalat med pærer, ristede solsikkekerner og blåbær, eller lynstegt sammen med andre dejlige efterårsgrøntsager. Prøv også Camilla Plums opskrift på den...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Super skøn grøntsagssuppe der kan varieres i det uendelige

Med opskriften får du en fyldig, sund og lækker suppe, perfekt på en kold dag. Du du kan bruge stort set hvad som helst fra grøntsagsskuffen, også de lidt trætte grøntsager, skriver Karolines Køkken, der har udviklet opskriften, så det kan samtidig være en god anledning til at få ryddet ud - og...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Rugbrødsboller

Opskriften på de rustikke rugbrødsboller med knækket rug er udarbejdet af Fuldkornspartnerskabet.

Opskriften lever ganske vist ikke op til fuldkorslogoet, men er en god kilde til mere fuldkorn i hverdagen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Indisk butterchicken

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Miljø
Årets Fuldkornsdag 2023: Få opskriften på superlækkert fuldkornsrugbrød

I anledningen af Årets Fuldkornsdag, fredag den 20. januar 2023, vil Fuldkornspartnerskabet sørge for at vi alle ved, hvordan man nemt bager med fuldkorn. Her får du opskriften, udarbejdet i samarbejde med den populære madblogger, Cathrine Brandt, som er surdejsnørd og forfatter til bøgerne 'Surdej'...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet lun og krydret rødkål med hindbæreddike og appelsin

Blandt lækkerierne på julebordet er naturligvis rødkål, som kan serveres frisk i salat med æbler, rødløg og nødder, og en frisk vinaigrette med citron og honning. Men selvom en friske rødkålssalat er god, så er den lune svær at komme uden om som tilbehør til and og flæskesteg. Her er opskriften på...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Skøn cranberry sauce til Thanksgiving

Torsdag den 24. november fejrer amerikanerne Thanksgiving. Her samles familie og venner omkring et overdådigt måltid med traditionelle Thanksgiving-retter som kalkun, sweet potato - og herligt tilbehør i form af tranebærsyltetøj, eller som amerikanerne kalder det 'cranberry sauce'.

Denne fine,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Luise Vindahls græskarquiche med karamelliserede løg + grønkål

Fra bestsellerforfatterne David Frenkiel og Luise Vindal kommer endnu en super inspirerende bog med 100 nye skønne, vegetariske opskrifter.

I 'Green Kitchen Quick + Slow' er der opskrifter på sund og lækker mad med masser af friske råvarer; fra nemme retter, der kan laves i en fart i hverdagen,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Dejen til Meyers honninghjerter skal forberedes i november

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Spisestel David Austin

Spisestel David Austin

Bæredygtigt engangsservice

Bæredygtigt engangsservice

Skål - By Room

Skål - By Room

Indskudsbakker

Indskudsbakker

Shopping Nyheder
Udtræks spisebord

Udtræks spisebord

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Sommer, af Camilla Plum

Sommer, af Camilla Plum

Glasfad med låg ildfast

Glasfad med låg ildfast

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Shopping
^