Rattan sofa
Kurvestol Chic Antique
Hængekøje VENTURE DESIGN
Eichholtz havestol 'Delta'
Grønne asparges - Tilberedning & opskrifter
Redaktionen

Hvordan ser en god asparges ud? Skal asparges skrælles? Skal de træede ender skæres eller brækkes af? Kan grønne asparges spises rå?

Sæsonen for danske asparges er ganske kort, og løber normalt fra midt i maj til Sankt Hans. Så det er bare om at nyde dem, mens de er her!
Asparges er en rigtig fin delikatesse, og en vores ældste dyrkede grøntsager. Den har været dyrket i middelhavslandene i tusindvis af år, og i Europa siden midten af 1500-tallet. Det siges, at den franske konge Louis XIV. dyrkede og nød grønne asparges ved sit hof i Versailles. I Danmark faldt asparges ligeledes i Christian 4.´s smag, og han sørgede for, at der blev dyrket og forædlet asparges i den danske muld.

Find det bedste bundt

Når du køber grønne asparges, bør du især holde øje med hovederne på stilkene. De må ikke være alt for udsprungne og slappe at se på, men skal være en fast lille 'kogle'. Fold papiret op i bunden af pakken og kontroller, at enderne ser fine og friske ud, og ikke er mugne eller misfarvede. Lugten skal være frisk og saftig, ikke sur og gæret.

Tilbered grønne asparges

Grønne asparges skal ikke skrælles. Det nederste stykke er som regel træet, og det skal væk - også selvom der ryger en del asparges på det. De træede ender ødelægger smagen i retten. De kedelige ender skal ikke skæres, men brækkes af ved at tage fat med tommel- og pegefinger om den allernederste centimeter og trykke aspargesen jævnt tilbage med den anden hånd. Den vil brække lige præcis det sted, hvor den holder op med at være uspiselig fibret.

Tip!

Da der er meget kraft i enderne, er de velegnet til sauce, foreslår Camilla Plum i bogen 'Ælle Bælle frikadelle'. Og står man ikke lige og skal bruge dem, så kan de fryses ned.

Asparges kan også spises rå!

Grønne asparges kan spises rå, og har en 'grøn' og rund smag, lidt som ekstragode ærter. Vil man have dem kogt, så anbefaler asparges-elskere, at man binder de lange asparges sammen i et bundt, lægger en klat smør i bundtet og stiller dem i kogende saltet vand 2-5 minutter. Hvis man kan stille dem så hovederne ikke kommer ned i vandet, bliver de bedst, de bliver rigeligt kogt af dampen alene. De færdigkogte asparges er møre, men stadig sprøde i konsistensen. 

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pandekager - Nemt & lækkert

I anledning af årets Pandekagedag den 1. marts 2022 bringer vi her opskriften på de dejligste, sprøde pandekager. De kan nydes med fx rårørte bær af frosne bær, vaniljeis, chokolade-nøddecreme eller muscovadosukker.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grydestegt kalkunlår og honningkål

Grydestegt fjerkræ med tomatpasta og en skøn spidskålssalat: En nem og skøn ret med masser af smag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lav din egen guacamole

Den traditionelle mexicanske guacamole er ikke kun en lækker, cremet dip til sprøde nachos og tortilla chip, men også godt på brødet og pizzaen, i sandwiches og wraps, i en mexicansk-inspireret salat med bønner og rødløg, og naturligvis som vigtig tilbehør til chili con carne.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter.

At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Dal Tadka - Indisk linsesuppe

Den cremede klassiske indiske linsesuppe, er et herligt bombardement af smag og duftende krydderier. Servér den med en kølig Raita og Naanbrød.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krydrede kødboller

En skøn ret, der dufter herligt og luner på en kølig dag. De kan nydes med spaghetti à la Lady & Vagabonden, eller med couscoussalat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af bælgfrugter

Tørrede bønner, ærter og linser er fulde af mættende fibre og sunde proteiner. Mange vælger at købe dem på dåse, fordi tilberedningen forekommer dem besværlig, men når man først har fat i rutinen, så vil man opleve, at det faktisk ikke tager ret lang tid selv at tilberede dem. At mestre teknikken...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Fastelavnsboller med flødeskum og chokolade

Uhmmm. Hjemmebagte fastelavnsboller med flødeskum og chokolade.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Kagefad House Doctor

Kagefad House Doctor

Vinglas 'Ball' House Doctor

Vinglas 'Ball' House Doctor

Bubble drikkeglas

Bubble drikkeglas

Kande Broste Copenhagen

Kande Broste Copenhagen

Shopping Nyheder
Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

Vasketøjskurv på hjul

Vasketøjskurv på hjul

Spisebordsstole

Spisebordsstole

UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

Nye Bøger
^