Ingredienser
- 2 hjertesalat
- 1 bundt forårsløg
- 16 grønne asparges
- 2 ferskener eller nektariner
- Olivenolie til pensling
- 200 g hindbær
- 1 lille håndfuld krydderurter fx persille eller basilikum
- 2 spsk. saltede mandler
- Salt og peber
- Evt. spiselige blomster fx stedmoderblomster
Tilberedning:
- Halver salaterne, skyl dem godt og afdryp, så de er helt tørre. Rens forårsløg. Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Halver ferskener, fjern stenene og skær ferskenerne i kvarte.
- Pensl grøntsager og ferskener med olie og grill på begge sider til de får farve.
- Anret de grillede grøntsalater med ferskener, hindbær og hakkede krydderurter. Drys hakkede salte mandler over og krydr med salt og peber. Pynt med spiselige blomster.
Tip: Suppler evt. salaten med fx kogt quinoa, bulgur eller kartofler for en mere fyldig version.