Her bringer vi en skøn ret, udviklet af Egeskov Slot. På Egeskov producerer man Egeskovs rapsolie - en dejlig, koldpresset rapsolie i den smukkeste gyldne farve.
Grev Michael Ahlefeldt har personligt kræset om rapsolien, som har et højt indhold af Omega 3 og 6, antioxidanter og vitaminer, og som desuden er yderst velegnet til alt fra stegning og bagning til salatdressinger ...
4 personer - snack eller forret
Det skal du bruge ...:
• 4 skiver baguette, skåret på langs
• 4 spsk. rapsolie
• 4 spsk. sød sennep
• 1/2 iceberg
• 1 tsk. finthakket rød chili
• 6 stilke kørvel, hakkes groft
• 10 stk. tørrede abrikoser, snittes fint
• 80 g. blåskimmelost, blå kornblomst el. gorgonzola
• 80 g. sorte oliven i skiver
• Salt og peber, frisk fra kværn
Sådan gør du ...:
Brødet pensles med olie og grilles i ovn el. på pande.
Icebergsalaten brækkes i mindre stykker og vendes med sennep, chili, kørvel, abrikoser og oliven.
Krydres med salt og peber.
Salaten fordeles på de lune brød. Osten brækkes i mindre stykker og lægges over salaten.
Der serveres straks.
14.01.2025
Opskrifter & råvarer 10.01.2025
Opskrifter & råvarer