... og blomkålssalat med rosiner og hjemmelavet dressing. En skøn sammesætning.
4821 kJ/ 1148. kcal.
Ingredienser
Grillet oksespyd med løg og tomat:
300g oksekød
2 løg
2 tomater
2 tsk olie
1 fed hvidløg
Knivspids timian
Citronsaft
4 træ spyd
Blomkål med rosiner:
300g blomkålshoved
3 spsk rosiner
1 lille løg
Dressing
¾ dl fromage frais
1 spsk mayonnaise
knivspids karry
½ tsk sukker
1 tsk citronsaft
Salt og peber fra kværn
5 kartofler á 60g
Sådan gør du:
Grillet oksespyd med løg og tomat:
Læg spydene i vand i 10 min så undgår man at der går ild i dem.
Skær kød, løg og tomat i mundrette stykker og sæt dem skiftevis på spyddet.
Den ene tsk olie blandes med timian og pensles på og den anden tsk blandes med presset hvidløg.
Læg spydene på grillen og lad dem stege efter ønske.
Det sidste minut pensles med hvidløgsolien.
Krydder med salt og peber og citronsaft.
(Spyddene kan også steges på spyd i ovnen ved 200C).
Blomkål med rosiner
Skær stokken af blomkålshovedet og skær det i bitte små buketter, som lægges i en skål med kogende vand i 15 min.
Dræn for vand.
Bland alle ingredienser til dressingen og smag endelig til.
Vend blomkål, meget finthakket løg og rosiner i.